aA
Specialiųjų tyrimų tarnyba antradienį sulaikė laikinai pareigas einantį Klaipėdos rajono Kretingalės seniūnijos apylinkės inspektorių Tomą Galvanauską, įtariamą kyšio priėmimu.
22 metų T. Galvanauskui antradienį dėl kyšio priėmimo iškelta baudžiamoji byla, jis uždarytas į policijos areštinę.

Įtariama, kad pernai, dirbdamas Klaipėdos rajono policijos komisariato savivaldybių policijos vyresniuoju policininku, jis pažadėjo neįvykdyti Klaipėdos rajono teismo nutarčių, kuriomis vietoj piniginės baudos kelių eismo taisykles pažeidusiam asmeniui buvo paskirtas administracinis areštas.

Nubaustasis turėjo būti areštuotas 120 parų, nes nesumokėjo per kelis kartus susidariusios 6 tūkst. litų baudos.

Vyresnysis policininkas T. Galvanauskas pažadėjo pažeidėjo neieškoti, nesulaikyti bei neareštuoti, ir už tai iš jo per du kartus paėmė 2 tūkst. litų kyšį.

Įtariama, kad T. Galvanauskas kyšių galėjo reikalauti ir iš kitų žmonių.

Apylinkės inspektorius T. Galvanauskas prieš metus buvo įsivėlęs į incidentą Girkalių kaime.

Jį kaime sumušė būrys jaunuolių, atvykusių į diskoteką. Pareigūnas turėjo informacijos, kad diskotekoje planuojamos didelės muštynės. Vilkėdamas civiliais drabužiai ir turėdamas tarnybinį ginklą, jis bandė išvaikyti agresyvius jaunuolius, tačiau buvo smarkiai sumuštas lazdomis.

Policininkas gindamasis panaudojo tarnybinį ginklą ir keliais šūviais sužeidė užpuolikus. Vienas jų nesurastas iki šiol.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.