aA
Antradienį Pentagone į galvą ir koją nesunkiai sužeistas Vokietijos gynybos ministras Rudolfas Scharpingas (Rudolfas Šarpingas), atvykęs susitikti su JAV gynybos sekretoriumi Williamu Cohenu (Viljamu Koenu).
Pentagon
Pentagon
Vokiečių ministras nukentėjo, kai po jo limuzinu staiga pakilo plieninis užkardas, truputį pamėtėjęs automobilį aukštyn. R. Scharpingas galva trenkėsi į limuzino stogą, po incidento kraujas bėgo iš žaizdų galvoje ir kojoje, buvo sudaužyti ministro akiniai.

Sukrėstas ir išblyškęs ministras buvo sutvarstytas ir nuvežtas į ligoninę kartu su savo atašė Peteriu Goebeliu (Pėteriu Gėbeliu) ir JAV saugumo agentu, kurie taip pat buvo nesunkiai sužeisti.

"(R. Scharpingas), manome, jaučiasi labai gerai. Jo nuotaika pakili", sakė Pentagono atstovas spaudai Kenas Baconas (Kenas Beikonas), pridūręs, jog W. Cohenas palydėjo R. Scharpingą į ligoninę.

R. Scharpingui buvo nubrozdinta kakta ir įpjauta dešinioji pėda, sakė atstovas.

Incidentas įvyko prie tų pačių Gynybos departamento vartų, prie kurių prieš dvejus metus buvęs Japonijos gynybos ministras Fukushiro Nukaga (Fukuširas Nugaka) susitrenkė kulkšnį. Šis incidentas irgi įvyko po limuzinu pakilus užtvarui.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.