aA
Filadelfijoje (JAV) gydytoją pripažino kaltu dėl pirmojo laipsnio trijų kūdikių žmogžudysčių. Gydytojas vėlyvus abortus užbaigdavo žirklėmis.
Gydytojas nelegalius abortus užbaigdavo žirklėmis
© AP/Scanpix

Dėl ketvirto kūdikio žmogžudystės gydytoją Kermitą Gosnellį (72 m.) išteisino, nors kūdikis pravirko, kol jam dar neperrėžė kaklo žirklėmis, informuoja BBC.

Mediką taip pat pripažino kaltu dėl netyčinio suaugusios pacientės nužudymo, ši mirė nuo per didelės vaistų dozės.

Prokurorai reikalauja skirti K. Gosnelliui mirties bausmę.

Per trisdešimt darbo metų jis atliko tūkstančius abortų, per metus jis uždirbdavo apie 1,8 mln. JAV dolerių (4,7 mln. Lt).

Kermitas Gosnellis
Kermitas Gosnellis
© AP/Scanpix

Buvę klinikos darbuotojai paliudijo, kad gydytojas nuolat atlikdavo nelegalius vėlyvus abortus, kurie Pensilvanijos valstijoje leidžiami iki 24-ių savaičių.

K. Gosnellis priimdavo kūdikius gyvus, o paskui žirklių dūriu į stuburą nutraukdavo gyvybę.

Vėlyvus nėštumo nutraukimus padėdavo atlikti medicininio išsilavinimo neturinti K. Gosnellio žmona Pearl. Ji prisipažino kalta dėl kelių kaltinimų ir liudijo prieš sutuoktinį.

Vienai moteriai nutraukė nėštumą, kai kūdikiui buvo beveik 30 savaičių, kitas kūdikis beveik 20 minučių kabinosi į gyvenimą. Na o trečias gimė tualete ir judėjo, kol klinikos darbuotojas neperkirto jam stuburo.

K. Gosnellio advokatas Jackas McMahonas argumentavo, kad nė vienas vaisius negimė gyvas, visi judesiai tebuvo pomirtiniai traukuliai ar spazmai.

Teismas kitą savaitę spręs, ar gydytojas nusipelnė mirties bausmės.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.