aA
Anonimas antradienį melagingai pranešė apie neva užminuotą Seimo pirmininko Vytauto Landsbergio automobilį. Pranešimą policija patikrino, ir jis nepasitvirtino.
Dėl chuliganizmo fakto iškelta baudžiamoji byla. Tačiau, kaip paaiškėjo, sulaikytas 35 metų įtariamasis buvo tik atsitiktinis asmuo, tuo metu buvęs įvykio vietoje.

12 val. 4 min. Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato (VPK) budėtojams telefonu 02 paskambino anonimas ir pareiškė, kad užminuotas Seimo pirmininko automobilis.

Vilniaus miesto 5-ojo komisariato kriminalinės policijos komisaras inspektorius Vladislovas Abarovičius sakė BNS, kad Seimo pirmininko automobilis buvo apžiūrėtas, sprogmenų jame nerasta.

Vėliau buvo nustatyta, kad skambinta iš taksofono, esančio Antakalnio gatvėje prie "Iki" parduotuvės.

Netrukus policijos patruliai sulaikė įtariamąjį, 35 metų K. K. Jis buvo sulaikytas netoli taksofono būdelės, iš kurios anonimas skambino į policiją . Vyriškis buvo stipriai išgėręs, jam buvo nustatyta pusketvirtos promilės alkoholio, todėl nebuvo galimybės jį apklausti.

Pareigūnai suabejojo, ar šis vyriškis apskritai galėjo paskambinti į policiją, nes dėl girtumo jis labai sunkiai kalbėjo.

Kaip pranešė VPK Spaudos tarnyba, vėliau paaiškėjo, kad tai – atsitiktinis asmuo, tuo metu skambinęs iš minėto taksofono. Vyriškis gyvena A. Kojelavičiaus gatvėje esančiuose nakvynės namuose. Trečiadienį sulaikytąjį ketinama išleisti namo.

Laikinasis Vilniaus miesto apylinkės prokuratūros vyriausiasis prokuroras Valerijus Rapšys sakė BNS, kad apie grasinimą buvo pranešta ir prokuratūrai, tačiau įvykį toliau tirs policija.

Tai jau antras atvejis per savaitę, kai anonimai grasina Seimo pirmininkui. Praėjusį antradienį du pasvaliečiai pasipiktino Seimo pirmininko V. Landsbergio per televizijos laidą pasakyta nuomone apie atlyginimų mokėjimą.

Supykęs pasvalietis Virginijus Simonaitis paskambino į Seimo pirmininko sekretoriatą ir pagrasino nušauti V. Landsbergį.

Tąkart dėl chuliganizmo Vilniaus miesto apylinkės prokuratūra iškėlė baudžiamąją bylą, pasvalietis buvo apklaustas įtariamuoju, jam pasikirta kardomoji priemonė.

Byla tiriama toliau, procesinis sprendimas dar nepriimtas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.