aA
„Man 34 metai, dirbu vienoje kompanijoje apskaitininke. Laisvalaikiu važinėju dviračiu, lankau baseiną, susitinku su draugais, sodinu gėles, jaučiu didelę aistrą kelionėms“, - taip greituosiuose pasimatymuose mėgsta prisistatyti Greta, savo antrosios pusės ieškojusi jau 12 tokių susitikimų.
Greitieji pasimatymai – išsigelbėjimas vienišiams
© Shutterstock nuotr.

Moteris tikina, kad pirmą kartą prieš trejus metus į greituosius pasimatymus ją atvedė smalsumas - tai buvo nauja iniciatyva Lietuvoje, tačiau dabar tai įdomus žaidimas, padedantis susipažinti su naujais žmonėmis.

Padėjo susirasti draugų

„Paskutinį kartą greitame pasimatyme dalyvavau vasario mėnesį, ten jau antrą kartą susitikau su tuo pačiu vaikinu. Ir šį sykį mūsų pasirinkimas sutapo, ligi šiol susitikinėjame, važiuojame į SPA, žaidžiame stalo futbolą ir taip mūsų draugystė stiprėja. Su kai kuriais vaikinais susirašinėju, kartais susitinkame, vienas jų šiuo metu gyvena Anglijoje. Manau, kad greituosiuose pasimatymuose sutikti gyvenimo partnerį tikrai galima", - rankų bandydama surasti svajonių jaunikį nelinkusi nuleisti Greta.

Moteris greitųjų pasimatymų gyvenimo avantiūra nelaiko, pasak jos, tai neįprastas susitikimo būdas tik Lietuvoje. Tokių pasimatymų pliusai jai - per vieną vakarą galima susipažinti iš karto su 10 vaikinų ir tai padaryti romantiškoje bei jaukioje aplinkoje. Paklausta, kokių vaikinų teko sutikti ir apie ką su jais kalbėti Greta patikino, kad temos tradicinės apie darbą, pomėgius, amžių ir šeimyninę padėtį. Greituosiuose pasimatymuose jai teko sutikti ir išsiskyrusių, ir tiesiog vienišų vyrų: vadovų, architektų, renginių vedėjų, inžinierių, fotografų ir net ūkininkų.

Trūksta laiko paprastiems pasimatymams

Greitųjų pasimatymų bumu užsikrečia ne tik merginos, bet ir vaikinai. Vienas iš jų - Kęstutis Dailydė, mėgstantis savo darbą ir sportą, kuris tikina tokiuose susitikimuose dalyvavęs daugiau nei 10 kartų.

„Tai yra rimta. Į šituos renginius renkasi kitokie žmonės nei į klubus ar barus. Jie turi gyvenimo tikslus, darbus, tačiau per rūpesčius niekur neišeina, manau, kad tokie pasimatymai kaip tik tokiems žmonėms ir tikrai tvirtai tikiu, kad ne viena pora rimtai draugauja, ne viena dar suras viena kitą," - pasakojo vyras.

Greituosiuose pasimatymuose jis tikisi surasti vienintelę ir nepakartojamą moterį, dėl kurios viską padarytų, kurią sapnuotų naktimis ir kuri jį kas rytą džiugintų buvimu šalia. Tiesa, romantiškam vaikinui paieškos ne itin sekasi, per visus renginius jam rimčiau pavyko pabendrauti tik su dviem merginomis.

„Bet, matyt, pasirodžiau nedoras, negeras ir santykiai bei bendravimas nutrūko. O gaila. Juk nemokame būti po vieną, kiekvienam reikia meilės, šilumos, pagarbos ir dėmesio. Tikiuosi tai aplankys ir mane. Bet mano įspūdžiai yra tikrai geri, tik gal žmonės pas mus labai susikaustę, nedrąsūs, užsiėmę darbais ir neturintys laiko meilės paieškoms", - atviravo K. Dailydė.

Dalyvių gausa nesiskundžia

Greituosius pasimatymus organizuojančios įmonės direktorė Auksė Baltauskienė patikino, kad idėja rengti tokius vakarėlius kilo norint padėti intensyviai dirbantiems, užimtiems žmonėms susirasti savo antrąją pusę. Jų tikslas - sudaryti galimybę per vieną vakarą susipažinti su kuo daugiau įdomių žmonių.

„Dauguma ateinančių - linksmi, socialiai aktyvūs, įdomūs žmonės. Iš pradžių galvojome, jog populiarumo sulauksime tarp vyresnių žmonių, nes jaunimas ir taip turi daug galimybių susipažinti. Bet laikas parodė, jog vis dėlto tokios pažintys yra populiarus jaunimo grupėje (20-27m.). Jie yra atviri naujovėms, komunikabilūs, lengvai mezga naujas pažintis, kiti iš jų yra išbandę tokius pasimatymus užsienyje ir nori palyginti juos su daromais Lietuvoje", - pasakojo A. Baltauskienė.

Greituosiuose pasimatymuose dažniausiai dalyvauja vienodas panašaus amžiaus moterų ir vyrų skaičius. Su vienu dalyviu bendraujama vos 4 minutes, suskambėjus signalui, einama prie kito. Kiekvienas dalyvis specialioje kortelėje po naujos pažinties pažymi, ar norėtų dar kartą tą žmogų sutikti. „Taip" reiškia, jog tai žmogus, su kuriuo tau buvo malonu bendrauti ir norėtum su juo susitikti ateityje. Organizatoriai per 24 val. suveda rezultatus ir dalyviai, vienas kitam pasakiusieji „Taip", gauna vienas kito kontaktus.

A. Baltauskienės teigimu, dažniausiai dalyvauti tokiuose pasimatymuose norą išreiškia moterys, kartais apsilanko ir svečiai iš užsienio. Per kelerius metus matytų pasimatymų nebeskaičiuojanti moteris meilės ieškotojams pataria: „ Norint sudaryti tinkamą įspūdį reikia tvarkingai apsirengti, susitvarkyti. Pokalbio per pirmą pasimatymą metu svarbiausia yra prisistatyti, trumpai papasakoti apie save, bei pakalbėti apie dalykus, kurie jums patinka. Nesistenkite dominuoti ir neatskleiskite per daug informacijos apie save, nes galite pašnekovą išgąsdinti. Atsipalaiduokite, būkite savimi ir mėgaukitės pasimatymu. Nepamirškite juoko - jis pralaužia bendravimo sienas."

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.