aA
Londono ekonomikos universitetas reikalauja, kad BBC pirmadienį nerodytų dokumentinės programos apie Šiaurės Korėją, nes žurnalistas ją nufilmavo slapta apsimetęs universiteto studentu.
Operatorius filmuoja
© Shutterstock nuotr.

Londono ekonomikos universitetas skelbia, kad žurnalistas Johnas Sweeney ir dar du BBC darbuotojai su doktorantūros studentais nuvyko į Šiaurės Korėją ir ten slapta filmavo. Pasak aukštosios mokyklos, studentams buvo suteikta nepakankamai informacijos, kad jie suvoktų tikrąją situaciją, bet pakankamai informacijos, kuri būtų juos pastačiusi į pavojingą padėtį, jei apgavystė būtų išaiškėjus jiems dar būnant Šiaurės Korėjoje.

BBC generalinis direktorius Tony Hallas atmetė prašymą netransliuoti dokumentinės programos, bet atsiprašė, kad buvo pasinaudota Londono ekonomikos universiteto geru vardu. BBC tvirtina, jog informavo studentus apie kartu su jais vyksiantį žurnalistą ir jiems gresiantį pavojų. Pasak BBC atstovo, studentams prieš kelionę buvo dar kartą priminta apie pavojų ir jie galėjo nuspręsti, ar vis tiek vykti į Šiaurės Korėją.

Aukštoji mokykla tvirtina, kad dėl BBC poelgio galėjo nukentėti jos reputacija ir ji gali susidurti su sunkumais ateityje jos studentams ir darbuotojams bandant išvykti į Šiaurės Korėją ir kitas šalis, kurios įtariai vertina nepriklausomus akademinius tyrimus.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.