aA
Sekmadienį, apie 9.30 val., Kretingos rajone, Kartenoje, kelyje Palanga-Šiauliai, Klaipėdos kelių policijos biuro ekipažas sustabdė vilkiką, kurio vairuotojas buvo neblaivus.
Alaus pilno vilkiko vairuotojui J.Gurkšniui, norėjusiam išvengti "skerdyklos", nustatytas girtumas
© DELFI

Policijos pareigūnų dėmesį patraukė tai, kad pravažiuojančio vilkiko tranzitinių numerių galiojimo laikas buvo pasibaigęs prieš dieną.

Sunkvežimis buvo pavytas ant kalno Gintarų kaimo ribose ir sustabdytas. Sunkiasvorė mašina buvo be draudimo, be techninės apžiūros, o vairuotojas pasirodė esąs neblaivus.

Utenos rajono gyventojui Juliui Gurkšniui, gim. 1978 m., alkoholio tikrintuvu nustatytas lengvas girtumo laipsnis - 1,03 promilės.

Vyriškis vyko iš Klaipėdos į Vilnių ir gabeno alaus krovinį.

Pasirodo, kad išvakarėse vairuotojas parplaukė keltu iš Vokietijos. Laive buvo vartojami alkoholiniai gėrimai, jie buvo vartojami ir krante. Prablaivėjęs Julius nutarė, kad jau gali vairuoti, tad leidosi į kelionę per Lietuvą.

Paklaustas ar gėrė alų iš puspriekabės, atsakė, kad ne. Paklaustas, kodėl važiavo į Vilnių darydamas didžiulį lanką, nieko neatsakė, bet spėjama, kad taip bandė išvengti transporto patikros punkto (liaudyje vadinamo "skerdykla") magistralėje prie Klaipėdos.

Vilkikas, kurį įsigijo viena sostinės įmonė, pilnas vokiško alaus, uždarytas į policijos saugomų automobilių stovėjimo aikštelę, o vairuotojas gavo šaukimą atvykti į Kretingos rajono teismą gegužės 9 dieną.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.