aA
Į Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų pirmininko postą pretenduojantis buvęs valstybės vadovas Vytautas Landsbergis sako pasigendantis galimybių pasireikšti jaunimui ir rotacijos partijos vadovybėje.
80-metis V.Landsbergis iš europinės politikos nori grįžti į lietuvišką
© DELFI (R.Achmedovo nuotr.)

Tai europarlamentaras pabrėžė šeštadienį popiet kreipdamasis į šimtus susirinkusiųjų Kauno sporto halėje.

"Rotacija, kurią siūlau įvesti į partijos įstatus, ji tikrai naudinga ir partijos vadovybėje, ir skyriuose, kur turėtų būti daugiau galimybių jauniems žmonėms pasireikšti", - sakė V.Landsbergis.

Savo kalboje politikas atskirai kreipėsi į jaunimą, pavadinęs jaunus žmones Tėvynės viltimi.

"Todėl aš ir sakau - ateikite ryžtingai tie, kurie turi jaunos jėgos, pirmiausia tie, kuriems jau 30 metų - jūsų rankos jau tvirtos nulaikyti plūgą per visokius kemsynus. O ant kulnų lai mina tie, kuriems 20", - ragino V.Landsbergis.

Maždaug 800 susirinkusių žmonių renginį pradėjo sugiedodami valstybės himną - Tautišką giesmę.

Pirmasis po nepriklausomybės atkūrimo šalies vadovas ragino bendražygius "tęsti Sąjūdžio liniją".

"Yra liūdnų vaizdelių, kuomet bjaurus elgesys darosi normalus. Tuo keliu nežinia, kur nueisime. Reikia pasipriešinimo. Kadaise turėjome ginkluotą pasipriešinimą, dabar reikia kitaip ginkluoto pasipriešinimo: bjauriam elgesiui pasakyti ne. Ar tai būtų sukčiui, ar kyšininkui, ar dar kokiam nedorėliui chuliganui", - sakė V.Landsbergis.

Balandį vyksiančiuose Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų pirmininko rinkimuose 80-metis V.Landsbergis varžysis su dabartiniu partijos lyderiu Andriumi Kubiliumi. Rinkimuose taip pat dalyvaus Seimo narys Valentinas Stundys ir europarlamentarė Laima Andrikienė.

"Jums remiant, grįšiu iš europinės politikos į lietuvišką ir visi kartu mes pajudinsime tas užmaurojusias balas", - kalbėjo V.Landsbergis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.