aA
Kasdien vis labiau sušylantis oras vilniečius gena į gatves – šeštadienio popietę sostinės centrą užplūdo miesto gyventojai ir svečiai. Žmonių antplūdžiui jau ruošiasi ir kavinės bei barai – vis daugiau viešojo maitinimo įstaigų į lauką išneša stalus ir kėdes.
Bundantis pavasaris vilniečius gena į gatves
© DELFI / Tomas Vinickas

„Pagaliau pavasaris – tiek jo laukėme, pagaliau ir sulaukėme“, – džiaugsmo neslėpė sostinės centre užkalbintos vieno baro padavėjos. Jų teigimu, pastarosiomis dienomis ypatingai padaugėjo lankytojų.

„Kai tik atšilo oras, vis daugiau žmonių plūsta į gatves, jie jau ieško staliukų lauke, o ne kavinės viduje“, – sakė kavinės darbuotojos. Jos pastebėjo, kad atšilus orui žmonės atrodo labiau atsipalaidavę ir, nors ir daugelis dar jaučia nepriteklių, tačiau vis dažniau negaili arbatpinigių.

Sinoptikai teigia, kad šeštadienį vėsiais orai skųstis neteks, lietaus tikimybė nedidelė. Tikimasi, kad termometro stulpelis rodys jau net 10 laipsnių šilumos. Kitomis dienomis – dar šilčiau.

Vilniečiai ir miesto svečiai – DELFI fotografo Tomo Vinicko akimis:

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.