aA
Indonezijos aviakompanijos „Lion AirlėktuvasBoeing 737” šeštadienį leisdamasis turistų pamėgtoje Balio saloje nesugebėjo sustabdyti orlaivio ant kilimo ir tūpimo tako, jis nuslydo į Balio jūrą.
Balyje tūpdamas „Boeing 737” su daugiau kaip 100 keleivių nuslydo nuo tako į jūrą
© AFP/Scanpix

Vietos naujienų agentūros praneša, kad orlaivyje buvo daugiau kaip 100 žmonių, visi jie išgyveno. Pranešama, kad mažiausiai septyni keleiviai buvo nuvežti į ligoninę dėl įvairių sužalojimų. Keleivius iš lėktuvo ištraukė gelbėjimo tarnybų darbuotojai.

Pirminiais duomenimis, lėktuvas smarkiai apgadintas.

Balyje tūpdamas „Boeing 737” su daugiau kaip 100 keleivių nuslydo nuo tako į jūrą
© AFP/Scanpix

Liudytojų teigimu, lėktuvas ketino nusileisti Denpasaro oro uoste apie 15 val. vietos laiku (10 val. Lietuvos laiku), tačiau dėl neaiškių priežasčių orlaivis beveik praskrido visą leidimosi taką ir žemę pasiekė tik jo pabaigoje, o tada nesugebėjęs sustoti nuslydo į vandenį.

„Lion Air“ yra uždrausta skraidyti Europos Sąjungoje ir JAV, nes jos lėktuvai esą neatitinka visų saugumo reikalavimų. Bendrovė skraido Indonezijoje ir Saudo Arabijoje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.