aA
Vienas garsus plėšikas, susijęs su organizuotu nusikalstamumu, šeštadienį pabėgo iš kalėjimo šiaurės Prancūzijoje, prasiskynęs kelią sprogmenimis ir paėmęs įkaitais kelis kalėjimo prižiūrėtojus, pranešė pareigūnai.
Kalėjimas
© AP/Scanpix

Policija, panaudodama sraigtasparnius, mėgina susekti ginkluotą bėglį, kurį prokuroras Fredericas Fevre'as įvardijo kaip Redoine'ą Faidą, pagarsėjusį pinigus gabenančių automobilių apiplėšimais.

Pasak F.Fevre'o, "itin pavojingas kalinys" buvo ginkluotas ir tebeturi sprogmenų.

Kalinys išsprogdino penkias kalėjimo duris ir išsiveržė į laisvę iš kalėjimo Sekedeno mieste, sakė kalėjimo darbuotojų profsąjungos narys Etiene Dobremetzas.

Valstybinis kaltintojas sakė, kad R.Faidas turėjo keturis įkaitus. Vieną jų paleido vos išėjęs iš kalėjimo, antrą - už kelių šimtų metrų, o likusius du vėliau paleido šalikelėje.

Anot prokuroro, kalėjimo prižiūrėtojai liko gyvi ir sveiki, bet nepaprastai sukrėsti.

Pirmąjį automobilį R.Faidas padegė, palikęs jį kelyje į pietus nuo Lilio, ir persėdo į kitą automobilį, kurį policija stengiasi susekti.

E.Dobremetzas sakė, kad šeštadienio rytą R.Faidą aplankė jo žmona, kuri, tikriausiai, ir perdavė jam mažomis porcijomis paslėptus sprogmenis.

"Viskas vyko labai greitai - aišku, kad buvo labai gerai organizuota. Mes dar stengiamės sudėlioti visus faktus", - aiškino vietos administracijos pareigūnas.

R.Faidas žinomas ir kaip knygos bendraautorius, kai 2009 metais jis buvo lygtinai išleistas po 10 metų įkalinimo už apiplėšimą.

Joje aprašytas nusikalstamas jo gyvenimas nuo pat jaunystės ir nusikaltimų augimas Paryžiaus skurdžiuose priemiesčiuose.

Jis pats pasakojo, kad tapti nusikaltėliu jį paskatino JAV filmai "Žmogus su randu" (Scarface) ir "Karštis (Heat), kuriuose aktoriaus Roberto de Niro personažas su grupe bendrų apiplėšia šarvuotą banko automobilį.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.