aA
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas praėjusiais metais uždirbo pusantro karto daugiau. Tai paaiškėjo penktadienio vakarą, kai buvo peržiūrėtos prezidento ir kitų Rusijos politikų turto ir pajamų deklaracijos, praneša newsru.com.
Dmitrijus Medvedevas ir Vladimiras Putinas
Dmitrijus Medvedevas ir Vladimiras Putinas
© Reuters/Scanpix

V. Putinas 2012 metais uždirbo 5,79 mln. rublių (maždaug 495 tūkst. litų). 2011 metais jo pajamos buvo gerokai mažesnės - 3,7 mln. rublių (apie 316 tūkst. litų). Prezidento valdomo turto sąrašas nepakito: jis turi tuos pačius automobilius „Gaz M-21“, „Gaz M-21-R“, „Niva“ ir automobilio priekaba „Skif“.

V. Putino žmona Liudmila 2012 metais uždirbo gana kuklią sumą - šiek tiek daugiau kaip 121 tūkst. rublių (apie 10 tūkst. litų).

Kur kas daugiau už prezidentą uždirbo kai kurie jo pavaldiniai. Kremliaus administracijos vadovas Sergėjus Ivanovas 2012 metais uždirbo 7 mln. rublių (599 tūkst. litų), o jo pavaduotojas Aleksėjus Gromovas uždirbo 10,36 mln. rublių (886 tūkst. litų) - 6 mln. rublių daugiau negu 2011 metais.

Premjeras Dmitrijus Medvedevas deklaravo, kad pernai uždirbo 5,8 mln. rublių (496 tūkst. litų). Jo turto sąraše - žemės sklypas, butas ir du tokie pat automobiliai, kaip ir pas V. Putiną: „Gaz M-21“ ir „Gaz M-21-R“. Premjero žmona Svetlana Medvedeva šiuo metu yra bedarbė, todėl jos deklaracijoje nurodyta, kad jai priklauso tik du garažai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.