aA
Dabar jau buvęs Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos kūno kultūros mokytojas Erikas Petelis seksualiai prievartavo ir tvirkino mažametį berniuką. Taip penktadienį nusprendė Vilniaus apygardos teismas.
Erikas Petelis
Erikas Petelis
© DELFI / Tomas Vinickas

Teisėja Audronė Kartanienė nusprendė, kad E. Petelis už grotų turės praleisti 6 metus.

Be to, nuteistasis nukentėjusiajam berniukui privalės sumokėti 30 tūkst. litų neturtinės žalos atlyginimą bei padengti jam atstovavusio advokato paslaugas, atsiėjusias 6 tūkst. Lt.

Baudžiamąją bylą neviešuose posėdžiuose išnagrinėjusi teisėja pažymėjo, kad pasitvirtino ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys, jog 36 metų E. Petelis dirbdamas kūno kultūros mokytoju savo darbo vietoje ne tik seksualiai prievartavo ir tvirkino mažametį, bet ir laikė pornografinio pobūdžio nuotraukas, kuriose pavaizduotas vaikas.

Apkaltinamajame nuosprendyje teismas pabrėžė, kad skirdamas bausmę atsižvelgė ne tik į tai, kad E. Petelis padarė labai sunkų nusikaltimą, bet ir į bylos aplinkybes – vaiką mokykloje prievartavo ir tvirkino jo mokytojas.

Išklausyti nuosprendžio E. Petelis į teismą atvyko vienas. Vos išgirdęs, kad teisėja jį pripažįsta kaltu dėl tvirkinimo ir prievartavimo, buvęs kūno kultūros mokytojas net prisėdo (skelbiant nuosprendžius yra privaloma stovėti) ir tyliai ne kartą nusikeikė. Tik vėliau, kai teisėja pabaigė skaityti nuosprendžio rezoliucinę dalį, jis atsistojo.

Po posėdžio E. Petelis su žurnalistais nebendravo ir demonstratyviai išėjo iš teismo. Jo advokatas Romualdas Mikliušas tikino, jog nuosprendį būtinai skųs apeliacine tvarka. Tai advokatas galės padaryti per 20 dienų.

Bylos duomenimis, E. Petelis kaltinamas 2010-ųjų lapkričio 2-ąją M.K.Čiurlionio menų gimnazijoje, kūno kultūros salės patalpose, seksualiai (oraliniu būdu ir kitokio sąlyčio būdu) prievartavęs mažametį tos pačios mokyklos moksleivį.

Nuo pedagogo galimai nukentėjęs moksleivis nebesimoko mokykloje – tėvai nusprendė jį perkelti į kitą švietimo įstaigą.

Šeimą turintis E. Petelis neigė jam mestus kaltinimus dėl seksualinio prievartavimo ir tvirkinimo, tačiau pripažino, kad jo kompiuteryje rasti vaizdai priklausė būtent jam.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.