aA
Norvegijoje du paaugliai rado ir padėjo grąžinti 467,2 tūkst. kronų (apie 62 tūkst. eurų arba 215 tūkst. litų), paliktus traukinyje vieno pagyvenusio keleivio, ketvirtadienį pranešė šalies žiniasklaida.
Norvegijos kronos
Norvegijos kronos
© Shutterstock nuotr.

Pora rado didžiulę grynųjų pinigų sumą trečiadienį krepšyje, paliktoje ant krėslo traukinyje, važiuojant iš Oslo į vieną miestelį pietryčių Norvegijoje.

"Kai pravėriau tą krepšį, pirmas dalykas, kurį pamačiau - daugybė banknotų ryšulėlių, - 16-metis Bendikas sakė vietos dienraščiui "Vestby Avis". - Mano pirmoji mintis buvo kreiptis į policiją."

Atidžiau apžiūrėję rankinę, "gerieji samariečiai" rado jos savininko pasą. Paaiškėjo, kad pinigai priklauso vienam vyresniam nei 70 metų vyrui, kuri, kaip tikimasi, atsiims juos iš policijos ketvirtadienį.

Policija teigia neturinti jokių įtarimų dėl šio vyro turimos didžiulės grynųjų pinigų sumos. Pareigūnai sakė nežinantys, ar tiedu paaugliai sulauks kokio nors atlygio už savo sąžiningą poelgį.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.