aA
Kauno oro uoste pasieniečiai sulaikė suklastotą bulgarišką asmens tapatybės kortelę pateikusią baltarusę. Išskristi į Kiprą norėjusi moteris atsidūrė areštinėje.
Vietoj kelionės į išsvajotą Kiprą baltarusei teko keliauti į areštinę
© DELFI / Kiril Čachovskij

Trečiadienį Kauno oro uoste dirbantys pasieniečiai tikrino reisu į Kiprą susiruošusių vykti asmenų dokumentus. Pasienio tikrinimo metu Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnams įtarimų sukėlė vienos keliautojos pateikta Bulgarijos asmens tapatybės kortelė, esą išduota 30 metų šios valstybės pilietei.

Pasienio tarnyba praneša, kad dokumente aptikę klastojimo požymių pasieniečiai moters į Kiprą nebeišleido ir ją sulaikė. Ėmė aiškėti, kad bulgariška klastote naudojosi 30 metų Baltarusijos pilietė. Tarp moters asmens daiktų rastas jai išduotas baltarusiškas pasas.

Manoma, kad bulgariška klastote baltarusė pasirūpino tam, kad į Kiprą su šiuo dokumentu galėtų nuvykti be vizos, kuri būtų reikalinga Baltarusijos piliečiui.

Dėl dokumento suklastojimo bei disponavimo klastote VSAT pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Baltarusę pasieniečiai uždarė į areštinę.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.