aA
Parlamentaras Rokas Žilinskas nori susigrąžinti dėl sausį praleistų posėdžių sumažintą atlyginimą.
Rokas Žilinskas
Rokas Žilinskas
© DELFI / Valdas Kopūstas

Etikos ir procedūrų komisijai (EPK) R.Žilinskas pateikė medicinos įstaigų pažymas, kurios turėtų pateisinti jo nedalyvavimą posėdžiuose sausio mėnesį.

Seimo valdyba vasarį opozicinių konservatorių frakcijos nariui R.Žilinskui trečdaliu sumažino atlyginimą dėl sausio mėnesį praleistų plenarinių posėdžių.

Pagal Seimo Etikos ir procedūrų komisijos valdybai pateiktą medžiagą, R. Žilinskas sausį be svarbios pateisinamos priežasties praleido visus posėdžius.

EPK pirmininkas konservatorius Valentinas Stundys pažymėjo, jog priimdama sprendimą komisija neturėjo dokumentų, kurie būtų pateisinę R.Žilinsko nedalyvavimą posėdžiuose.

Komisijos pirmininkas taip pat nesiėmė svarstyti, kodėl medikų pažymas dėl ligos sausio mėnesį parlamentaras komisijai pateikė tik kovą.

Su pačiu R.Žilinsku trečiadienį BNS telefonu susisiekti nepavyko.

Sausio mėnesį per pratęstą rudens sesiją iš viso vyko keturi plenariniai posėdžiai sausio 15 ir 17 dienomis.

Seimo statutas numato, kad Seimo nariui, be svarbios pateisinamos priežasties nedalyvavusiam daugiau kaip pusėje Seimo posėdžių, kuriuose iš anksto buvo numatytas ir numatytu laiku įvyko balsavimas dėl teisės aktų priėmimo, to mėnesio atlyginimas mažinamas vienu trečdaliu. Suma, kuria sumažinamas Seimo nario atlyginimas, išskaitoma iš Seimo nario artimiausio mėnesio atlyginimo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.