aA
Vokiečių išradėjas Joergas Sprave sumeistravo prezervatyvus užmaunantį pistoletą (angl. Condom Applicator Slingshot Gun), kuris, kūrėjo teigimu, gali padėti žmonėms apsisaugoti nuo venerinių ligų.
Prezervatyvų šaudyklė
© youtube.com

Tiesą, prietaisą dar reikia tobulinti, tad J. Sprave tikisi tam gauti 100 000 dolerių (265 tūkst. Lt) iš Billo Gateso fondo, informuoja newsru.com.

Inžinierius eksperimentuotojas iš Burgkunštato (Vokietija) ir sukūrė šį prietaisą, išgirdęs apie didelę premiją iš labdaringo Billo ir Melindos Gatesų fondo. Garsiosios poros fondas pažadėjo paremti naujos kartos kontraceptines priemones, kurios sumažintų lytinių ligų riziką ir apsaugotų nuo nepageidaujamo nėštumo.

Na o kaip gudrus, šiurpus agregatas funkcionuoja, geriau, kaip sakoma, kartą pamatyti, nei daug kartų išgirsti.

Per tris dienas stebuklingo prietaiso filmuotą medžiagą svetainėje „YouTube“ peržiūrėjo apie 2,5 mln. kartų.

J. Sprave sąžiningai prisipažįsta, kad jo išradimas turi trūkumų – trūksta tikslumo, o bandytojai jo bijo dėl sukeliamo skausmo. Taigi prietaisą reikia tobulinti.

„Būtent todėl man reikia tų pinigų“, – aiškina jis. Inžinierius įsitikinęs, kad prezervatyvus iššaunantis pistoletas vertas premijos, juk viso pasaulio vyrus labiausiai domina ginklai ir seksas.

J. Sprave įkėlė į „YouTube“ ir dar kelis išradimų šia tema klipus – tai įvairios, keistos laidynių modifikacijos.

Billo ir Melindos Gatesų fondas įkurtas 1994 m., tai didžiausias pasaulyje privatus labdaros fondas. Jo tikslas – sveikatos apsaugos sistemos parama ir gerinimas, kova su AIDS bei badu neturtingose šalyse.

2011 m. fondas finansavo tualeto besivystančioms šalims projektą. Tualetas nuplauna turinį be vandens, be to, gali išvalyti šlapimą iki geriamo vandens konsistencijos. Iš fondo buvo skirta ir didelė suma maliariją sukeliančių uodų gaudynėms, sukurtos remiantis Šnobelio premijos laureatų tyrinėjimais. Regis, neįprastų prietaisų išradėjai turi pagrindo tikėtis „Microsoft“ įkūrėjo fondo palaikymo.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.