aA
Lietuvos universitetai vieni iš tarptautiškiausių Europoje - taip teigia Vilniaus Gedimino technikos universitetas, pateikiantis su Erasmus mainų programa susijusią statistiką.
*
*

Studentų mobilumo sąrašo šimtuke net 6 Lietuvos universitetai. Daugiausiai į užsienį patirties pasisemti išvyksta Vilniaus universiteto studentų. VU į užsienio šalių universitetus išsiuntęs 593 studentus yra 52-oje sąrašo vietoje. 69-oje yra VGTU (493 studentai).

Paskelbus naujausią tarptautinės studentų ir personalo mainų programos Erasmus statistiką paaiškėjo, jog net du Lietuvos universitetai patenka tarp 100 tarptautiškiausių Europoje universitetų pagal dėstytojų skaičiusių paskaitas užsienio institucijose skaičių. 24-ąją vietą Europos universitetų dėstytojų mobilumo sąraše, per metus stažuotis išsiuntęs net 144 dėstytojas, užėmė Vilniaus Gedimino technikos universitetas (VGTU), o 43-oje rikiavosi Vilniaus universitetas (VU) išsiuntęs 113 dėstytojų.

„Tarptautinės patirties formavimas yra mūsų požiūrio į specialisto ugdymą dalis, profesinių gebėjimų ir žinių akseleravimo priemonė. Dalinės studijos ir praktikos užsienyje leidžia paruošti studentą maksimaliai gerai pasirengusį darbui tarptautinėje rinkoje, nes, pripažinkime faktą, nacionalinių rinkų ir ekonomikų nebėra, yra integruota, dinamiškai besikeičianti tarptautinė verslo terpė. Todėl absolventai su tarptautine patirtimi, turi ženkliai didesnę vertę rinkoje. Universitetas sukuria galimybes, o studentai renkasi kaip ir kada jomis pasinaudoti. Šiuo metu apie 14 proc. mūsų universiteto absolventų turi ilgalaikės tarptautinės patirties“, – teigė VGTU tarptautinių ryšių prorektorė Asta Radzevičienė.

Vilniaus Gedimino technikos universiteto mobilumas tapo svarbiausiu rodikliu, kuris buvo įvertintas tarptautinio išorinio audito QS Stars reitinge, suteikiant VGTU 4 žvaigždučių įvertinimą už tarptautiškumą 2012-ųjų metų pabaigoje.

Lietuvos universitetų mobilumas auga kiekvienai metais nuo 2000-ųjų. Remiantis Švietimo mainų paramos fondo statistika, 2011-2012 metais studijuoti ir atlikti praktikų pagal Erasmus programą išvyko 3548 studentai, o dėstyti – 928 Lietuvos universitetų dėstytojai.

Erasmus tai Europos sąjungos programa, skirta aukštojo mokslo kokybės užtikrinimui studentų, dėstytojų ir kito personalo mobilumo skatinimui, daugiašaliam aukštojo mokslo institucijų bendradarbiavimui tarpusavyje ir su verslo įmonėmis bei laipsnių skaidrumo ir suderinamumo tarp aukštojo mokslo ir profesinio mokymo užtikrinimui.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.