aA
Gruzijos prezidentas Michailas Saakašvilis per valstybinį vizitą Turkijoje važinėdamas dviračiu pateko į avariją ir patyrė daugybinius peties kaulo skilimus, pirmadienį pranešė prezidentūra.
Michailas Saakašvilis
Michailas Saakašvilis
© RIA/Scanpix

"Prezidentas buvo sužeistas per kasdieninę mankštą dviračiu, jam buvo nustatyti kaulų skilimai trijose peties vietose", - sakoma Gruzijos lyderio tinklaraštyje "Facebooke" paskelbtoje žinutėje.

Remiantis pranešimu, kuriame incidento detalės neskelbiamos, dėl sužeidimų M.Saakašvili buvo operuotas Stambulo ligoninėje.

Neoficialiais duomenimis, prezidentas dviračiu išvažiavęs į kelią susidūrė su sunkvežimio priekaba.

Dėl šio incidento pirmadienį numatytas prezidento susitikimas - vakarienė su Turkijos kolega Abdullah Gulu - perkeltas į antradienį. Po vakarienės M.Saakašvilis turėtų baigti vizitą Turkijoje.

Spalio mėnesį M.Saakašvilis turėtų pasitraukti iš užimamų pareigų, nes tuo metu baigiasi antroji ir paskutinė jo prezidentavimo kadencija.

Internete skelbiama dviratininko avarijos vaizdo medžiaga, tačiau sunku patvirtinti, kad šioje avarijoje dalyvavo būtent M.Saakašvilis:

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.