aA
Anksti sekmadienio rytą K. Obuchi buvo nuvežtas į Tokijo ligoninę, kur yra reanimacijos skyriuje ir gali kvėpuoti tik su dirbtinio kvėpavimo aparatu.

M. Aoki nuo pirmadienio ryto laikinai perėmė premjero pareigas.

Jeigu premjero gydymas užtruks, tai gali sukelti sunkumų valdančiajai Liberalų demokratų partijai (LDP) ir apsunkinti jos perspektyvas artėjančiuose rinkimuose. Spalio 19 dieną turi būti renkami įtakingi parlamento žemieji rūmai.

Pasak laikraščių, K. Obuchi atsistatydinimas beveik užtikrintas, ir valdančiosios partijos vadovai jau ieško jam įpėdinio. Tačiau ministrai skubėjo pabrėžti, kad K. Obuchi liga neturės įtakos ekonominei politikai. Parlamentas jau praėjusį mėnesį priėmė milžinišką biudžetą, skirtą ilgai stagnavusiai ekonomikai atgaivinti.

"Biudžetas jau priimtas, ir premjeras jau numatė kursą. Mes ištikimai vykdysime šią politiką", pareiškė žurnalistams ekonominio planavimo ministras Taichi Sakaiya (Taičis Sakaija)

Apžvalgininkai sutiko, kad premjero liga neturėtų pakeisti pasirinkto ekonominio kurso.

Paklaustas, kuo remiantis bus priimtas sprendimas dėl K. Obuchi atstatydinimo, M. Aoki atsakė - "mes spręsime, atsižvelgdami į įvairius veiksnius, įskaitant jo būklės pokyčius".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.