aA
Kinijos parlamento lyderis Li Pengas (Li Penas) antradienį baigė savo dviejų su puse valandos vizitą Lietuvoje, kurio geografija apsiribojo Vilniaus oro uosto ypatingai svarbių asmenų (VIP) sale.
Vienas kinų kompartijos lyderių Li Pengas sutrumpino savo planuotą dviejų dienų vizitą iki pustrečios valandos dėl Lietuvos Seime šiomis dienomis vykstančio visuomeninio tribunolo komunizmo nusikaltimams įvertinti.

Iš Vilniaus oro uosto, kur jį pasitiko ir išleido Lietuvos Seimo pirmininkas Vytautas Landsbergis, Lietuvos kariuomenės garbės sargybos kuopa ir raudonas kilimas, Li Pengas išvyko atsisakęs bet kokio bendravimo su žiniasklaida.

V. Landsbergis irgi buvo labai lakoniškas su žurnalistais, tepasakęs, kad vertina Kinijos parlamento vadovo vizitą, kaip "įtvirtinimą mūsų parlamentinių santykių aukščiausiame lygyje".

Paklaustas, ar Li Pengo vizitas nebūtų turiningesnis, jei būtų trukęs ne pustrečios valandos, o, kaip planuota, dvi dienas, V Landsbergis atsakė: "Nemanau, kad turinys būtų daug didesnis, galbūt būtų buvę daugiau įspūdžių".

Kaip žinia, sutrumpintas Li Pengo vizitas opozicijos buvo iš anksto įvertintas kaip "žlugęs".

Li Pengą ir jo žmoną Vilniaus oro uoste, be oficialių asmenų, sveikino ir išlydėjo apie 50 kinų bendruomenės Lietuvoje atstovų. Prie oro uosto tuo metu piketavo apie 10 Tibeto nepriklausomybės rėmėjų. Piketuotojai nebuvo įleisti į oro uosto teritoriją, ir kinų lyderis jų nepamatė.

Iš Vilniaus Li Pengas išskrido į Baltarusiją, kur viešės iki vizito į Latviją, numatyto rugsėjo 7 dieną.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.