aA
Praėjusią savaitę, kompanijos “Motorola” gamybos vadovas Šiaurės Europos ir Baltijos regione pranešė, jog GPRS (General Packet Radio System) telefonija į Europos rinką atkeliaus paskutinįjį šių metų ketvirtį.
Kompanija “Ericsson” taip pat tikisi tapti pirmaujančia artėjančioje GPRS rinkoje. Ji jau turi vieną tyrimų centrą Švedijoje, kitą JAV, kur kuria, bando ir tobulina tiek GPRS, tiek G3 standarto įrangą.

Europos UTMTS konsorciumuose buvo skirta palyginus mažai dėmesio GPRS technologijai. “Ericsson” telefonas R520 su “Bluetooth” technologija yra vienas galimų šios sistemos atstovų, o jo pasirodymo turėtume sulaukti 2001 metų pradžioje.

Tuo tarpu “Nokia” savo GPRS standarto telefonų pasirodymą laiko paslaptyje. Savo interneto puslapiuose “Nokia” nemažais pasakoja apie G3 standarto daugialype terpe aprūpintus ir naujoviškai atrodančius telefonų prototipus, visiškai nekreipdama dėmesio į GPRS. “Nokia” pranešėjas Thomas Jonssonas teigė: “Mes sukūrėme 3G telefonus dar prieš metus, tačiau dar negalime pasiūlyti GPRS telefonų”. Šio reiškinio priežastys kol kas išlieka neaiškios.

“Nokia” dabar daugiausia savo lėšų skiria terminalų gamybai, siekdama mažesnių “Ericsson” ankščiau padarytų ir ateityje numatytų investicijų į šią infrastruktūrą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.