aA
Britų ministro pirmininko Davido Camerono ilgai laukta kalba dėl Didžiosios Britanijos santykių su Europos Sąjunga (ES), kuri buvo atidėta dėl įkaitų krizės Alžyre, bus pasakyta kitą savaitę, sekmadienį sakė užsienio reikalų sekretorius.
Davidas Cameronas
Davidas Cameronas
© AFP/Scanpix

„Tai įvyks kitą savaitę. Kada ir kur (ji bus pasakyta), paskelbsime rytoj (pirmadienį)“, - BBC sakė Williamas Heigas.

D. Cameronas savo kalbą penktadienį turėjo pasakyti Nyderlanduose, bet paskutinę minutę šią kelionę atšaukė, kad galėtų spręsti reikalus dėl atakos „In Amenaso“ dujų gavybos komplekse Alžyre, per kurią, kaip manoma, žuvo šeši Britanijos piliečiai ir dar vienas jos gyventojas.

Kaip rodo kalbos ištraukos, kurios dar prieš jos atšaukimą buvo pateiktos žiniasklaidos priemonėms, D. Cameronas turėjo perspėti, kad Britanija gali pamažu pasitraukti iš ES, jeigu blokas neišspręs svarbių savo iššūkių.
Britai ima pavargti nuo ES „demokratinės atskaitomybės trūkumo“, ketino pasakyti D.Cameronas.

Jis taip pat turėjo perspėti: „Jei nespręsime šių iššūkių, pavojus yra tas, kad Europai nepasiseks ir britų žmonės lėtai judės išėjimo link“.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.