aA
Šeštadienį, sausio 19-osios popietę, po ilgos ir sunkios ligos, eidamas 85-uosius, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Kauno klinikose mirė Andrius Sabonis, Lietuvos krepšinio federacijos prezidento Arvydo Sabonio tėvas. Buvęs ilgametis Kauno „Mados“ individualaus siuvimo įmonės aukščiausios kategorijos meistras Andrius Sabonis sirgo sunkia inkstų liga, teigiama Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno skyriaus tinklapyje www.kaunozurnalistai.lt.
Andrius Sabonis
Andrius Sabonis
© A.Pliadžio nuotr.

„Mano bičiulis ir buvęs pacientas Andrius Sabonis su pavydėtinu užsispyrimu kovojo su lėtine inkstų liga,- internetinei svetainei www.kaunozurnalistai.lt sakė užtarnautam poilsiui išėjęs žinomas medikas doc. Donatas Bumblys, - Pastaruosius šešerius metus net triskart per savaitę Nefrologijos klinikoje, kurios vadovė yra mano dukra prof. Inga Arūnė Bumblytė, Andriui buvo atliekama nelengva inkstų dializė.

Dar praėjusių metų pradžioje Sabonis pats su automobiliu atvykdavo į Kauno klinikas, kur ligonį rūpestingai globojo Nefrologijos skyriaus vadovė gydytoja Birutė Sribikienė. Po pernai ištikto širdies smūgio ilgaamžio Sabonio (pase įrašyti 1930-ieji, bet jis yra gimęs porą metų anksčiau) sveikata dar labiau pašlijo, o prieš porą dienų jį ištiko koma, ir kantrus, mielas, labai rūpestingas trijų vaikų tėvas iškeliavo Amžinybėn“.

Andrius ir Milda Saboniai užaugino dukrą Iloną, sūnus Arvydą ir Andrių. Pastarieji savo tėvus nudžiugino net devyniais vaikaičiais. Didžiausia yra Arvydo Sabonio šeima – trys sūnūs ir dukra, Andrius turi tris sūnus, o Ilona – du sūnus.

Velionio Andriaus Sabonio palaikai bus pašarvoti sekmadienį, 17 val. Perlojos šarvojimo salėje Kaune. Laidotuvės vyks sausio 22-ąją, antradienį, Karmėlavos kapinėse. Karstas išnešamas 13 val.

Užuojautą A. Saboniui ir jo šeimos nariams minėtame tinklapyje pareiškė Kauno sporto žurnalistai ir „Sport 1“ televizijos laidos „Krepšinio pasaulyje“ rengėjai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.