aA
Kauno meras, konservatorius Andrius Kupčinskas teigia, kad savivaldybė skųs Kauno apygardos teismo išteisinamąjį nuosprendį švietimo ir mokslo ministro Dainiaus Pavalkio žmonai Editai Pavalkienei. Tai jis pareiškė šeštadienį dalyvaudamas konservatorių partijos tarybos posėdyje.
Andrius Kupčinskas
Andrius Kupčinskas
© DELFI (R.Achmedovo nuotr.)

„Kai ministro žmona nepadaro darbų už 700 tūkst. litų, nepadaro techninio projekto, tai girdime išteisinimą, nes nematoma nusikaltimo sudėties, nors mes dabar kaip savivaldybė tikrai tą sprendimą skųsime, nes pažeidžiami elementarūs logikos dėsniai kaip iš „Dvylikos kėdžių“ – pinigai ryte, kėdės vakare. O čia pinigai ryte, kėdžių išvis nėra“, - teigė A. Kupčinskas.

DELFI primena, kad Kauno apygardos teismas penktadienį paskelbė išteisinamąjį nuosprendį didelės vertės svetimo turto iššvaistymu, dokumentų klastojimu ir bendrininkavimu kaltintai architektei E. Pavalkienei.

Teismas konstatavo, kad „kaltinimai nėra išsamūs, o įrodymai nepatvirtino, kad buvo atliktas nusikaltimas“. Šis teismo sprendimas per 20 dienų gali būti apskųstas.

Prieš penkerius metus Kauno savivaldybė paskelbė konkursą parengti Taikos ir Pramonės prospektų sankryžos rekonstrukcijos ir naujo viaduko statybos techninį projektą. Konkursą laimėjo vienintelė jame dalyvavusi bendrovė „Miestprojektas“, kuriai vadovavo E. Pavalkienė.

Prokurorai įtarė, kad Kauno savivaldybės tarnautojas Zenonas Girčys, bendrininkaudamas su E. Pavalkiene bei tuometiniu Komunalinio skyriaus Komunalinių statinių priežiūros poskyrio vedėju Valiumi Knokneriu, suklastojo tariamai atliktų statybų techninio projekto parengimo ir statinio vykdymo priežiūros dokumentus.

Prokurorų manymu, tokiu būdu šie asmenys iššvaistė Kauno miesto savivaldybės 736 tūkst. litų.

Beje, teismas taip pat išteisino ir Z. Girčį bei V. Knoknerį.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.