aA
Penktadienį 8.31 val. bendruoju pagalbos telefonu 112 pranešta apie tai, kad Šiaulių rajone, Raudėnų seniūnijoje, Dirvonėnų kaime, Šermukšnių gatvėje dega namas. Netoli namo rastas apdegęs 57 metų šeimininko kūnas.
Šiaulių r. gaisre žuvo vyriškis, mėgęs skaityti prie žvakių
© AFP/Scanpix

Kad iš namo rūksta dūmai, pastebėjo į darbą skubėjęs kaimynas. Atėjęs pažiūrėti, kas nutiko, žmogus kieme rado apdegusį nebegyvą namo šeimininką. Atvykę ugniagesiai rado rūkstančias grindis.

Kaimo gyventojai sako, kad žmogus name gyveno vienas. Name už skolas buvo išjungta elektra. Vyriškis išgerdavo, rūkydavo. Artimieji sako, kad žmogus mėgo skaityti, tą darydavo užsidegęs žvakių. Nuo ko kilo gaisras, ugniagesiai kol kas nekomentuoja.

Žuvusio vyriškio sesuo minėjo, kad brolį sveiką ir gyvą matė ketvirtadienį. Jis pas seserį buvo užėjęs pavakarieniauti. Brolis esą buvo blaivus. Vyriškis seseriai pasakojo, kad pas kažkokį žmogų talkino dirbdamas su benzininiu pjūklu.

Žuvusiojo sesuo mano, kad brolis galėjo netyčia apsitaškyti benzinu. Parėjęs namo, ko gero, degtuku bandė uždegti žvakę ar žibalinę lempą, tuomet liepsnos ir pagavo degalais aptaškytus drabužius.

Sesuo mano, kad užsidegus rūbams žmogus bėgo į kiemą gelbėtis. Moteris neslepia, kad po tragedijos apžiūrėjusi namus rado nugertą butelį alaus. Ar vyriškis gėrė ir lemtingąjį vakarą, moteris negali pasakyti.

Šiaulių apskrities televizija