aA
Seimo rinkimuose triuškinamą nesėkmę patyrusi Liberalų ir centro sąjunga (LiCS) rimtai svarsto galimos sąjungos klausimą. Su Liberalų sąjūdžiu (LS) ne pirmus metus bendros kalbos nerandantys liberalcentristai viltingą žvilgsnį kreipia į "Tvarkos ir teisingumo" (TT) partiją, kažkada atskilusią nuo tos pačios liberalų šaknies.
Algis Čaplikas
Algis Čaplikas
© DELFI / Tomas Vinickas

Kaip rašo „Lietuvos žinios“, skubiai ieškoti išeities LiCS skatina ir nuolatinės politinių konkurentų pastangos į savo gretas persivilioti LiCS narius. Prognozuojama, kad artimiausiu metu ši partija gali gerokai "nukraujuoti". LiCS pirmininko pavaduotojos Visagino merės Dalios Štraupaitės teigimu, vienas aktyviausiai šiuo metu svarstomų partijos ateities variantų - sąjunga su TT partija.

"Dabar "tvarkiečiai" yra mums artimiausi. Mums reikia galvoti apie partijos išlikimą", - dienraščiui sakė politikė. Pasak jos, oficialios derybos dėl vienijimosi dar nepradėtos, vyksta tik pokalbiai. D.Štraupaitė mano, kad susijungimo klausimas galėtų būti svarstomas per kovo pradžioje vyksiantį LiCS suvažiavimą. "Savo laiku R.Paksas išsivedė geriausius mūsų liberalus. Paskui dalis išėjo su LS. Galėtume dirbti bendrai, turėti labai stiprias pozicijas", - sakė nuo 1994-ųjų liberalams ištikima politikė.

Laikinai LiCS vadovaujantis Algis Čaplikas neskubėjo dalytis partijos ateities planais. Pasak jo, vyksta vidinė diskusija, specialiai sudaryta darbo grupė analizuoja visus įmanomus būties variantus. "Kol nėra sprendimų, nenoriu nieko vertinti. Politinių partijų yra daug, bet ar dirbtinis jų mažėjimas vienokiu ar kitokiu būdu yra teigiamas dalykas, pradedu abejoti", - sakė A.Čaplikas.

TT lyderis europarlamentaras R.Paksas tikino jokių siūlymų iš LiCS nesulaukęs. "Žinau, kad liberalcentristams dabar ne pats geriausias laikotarpis, kad skyriuose esama nerimo ir įvairių kalbų. Jei kartais bus noro pasišnekėti, mielai išklausysiu", - sakė R.Paksas. Tačiau, pasak politiko, būtų "visiems sveikiau", jei į vieną valtį pagaliau susėstų LiCS ir LS.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.