aA
Dėl vairavimo apsvaigus nuo alkoholio vairuotojo pažymėjimo netekęs Vilniaus architektas spjovė į taisykles ir vėl įkliuvo policijos pareigūnams. Maža to, jis bandė išvengti gresiančios atsakomybės, siūlydamasis „paremti policiją“.
Prie vairo be vairuotojo pažymėjimo įkliuvęs architektas: norėjau paremti policiją
© Vilniaus aps. VPK nuotr.

Tai paaiškėjo Vilniaus miesto apylinkės teismui išnagrinėjus 51 metų Sauliaus Slavinsko baudžiamąją bylą dėl pareigūnų papirkimo. Teisėjas Alenas Piesliakas nusprendė, kad bausmės tikslai bus pasiekti architektui skiriant 4 MGL dydžio (520 litų) baudą.

Be to, teismas nusprendė konfiskuoti 70 Lt – būtent tokia suma S. Slavinskas bandė „paremti“ policijos pareigūnus.

Bylos duomenimis, S. Slavinsko vairuojamą automobilį „Saab“ policijos patruliai sustabdė sausio 5-ąją, apie 2.15 val., Vilniuje, Švitrigailos g. Dokumentus norėję patikrinti pareigūnai iš karto pajuto nuo vairuotojo sklindantį alkoholio kvapą. Patikrinus vairuotoją alkoholio matuokliu įtarimai nepasitvirtino – buvo nustatyta leistina alkoholio norma (0,16 prom.).

Nors vairuotojas buvo blaivus, tačiau negalėjo pateikti vairuotojo pažymėjimo – paaiškėjo, kad jo S. Slavinskas net neturi, nes dėl vairavimo apsvaigus nuo alkoholio jį yra konfiskavęs teismas.

Siekdamas išvengti gresiančios administracinės atsakomybės vairuotojas pabandė patrulius papirkti – dviem pareigūnams davė 70 Lt kyšį. Patruliai apie tai iš karto pranešė policijos komisariato budėtojui, o S. Slavinską pristatė tyrėjui.

Savo kaltę pripažinęs S. Slavinskas aiškino, kad vairuotojo pažymėjimo dar nespėjo atgauti, nes nėra išlaikęs būtinojo egzamino.

„Tą naktį važiavau iš remonto dirbtuvių, kai buvau sulaikytas policijos pareigūnų, – teisme sakė vyras. – Priėjęs pareigūnas prisistatė ir paprašė pateikti dokumentus, o kai suprato, kad neturiu teisės vairuoti, paprašė eiti į tarnybinį automobilį. Čia pareigūnai pradėjo pildyti administracinio teisės pažeidimo protokolą. Tada paprašiau jo nerašyti ir už tai pasiūliau juos paremti – tarp priekinių automobilio sėdynių padėjau 70 Lt, nors ir žinojau, kad to daryti negalima ir už tai gresia baudžiamoji atsakomybė“.

Tuo metu policijos patruliai Povilas Suchodimcovas ir Igoris Popelkovskis aiškino, kad į tarnybinį automobilį atsisėdęs S. Slavinskas iš karto pasiūlė „susitarti“, tačiau vairuotojui griežtai buvo atsakyta, jog tai neįmanoma.

„Kai pradėjome pildyti administracinės teisės pažeidimo protokolą, S. Slavinskas padėjo 70 Lt tarp priekinių sėdynių ir pasakė, jog nori paremti policiją, daugiau pinigų neturi“, – teigė P. Suchodimcovas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.