aA
Trečiadienį Kanados judėjimo vietinėms tautoms ginti "Idle No More” ("Neveiklumui - ne”) aktyvistai užtvėrė Ambasadoriaus tiltą, jungiantį šalį su JAV. Ši akcija buvo vienas iš protestų prieš Kanados vyriausybės politiką dienos renginių, praneša CTV.
Indėnai užtvėrė tiltą Kanados ir JAV pasienyje
© Reuters/Scanpix

Kaip informuoja "CBC News”, akcijoje dalyvavo keli šimtai žmonių. Jie įsigavo į zoną, kur pėstiesiems negalima būti, ir užtvėrė kelią automobiliams. Eismas buvo sustabdytas kelias valandas. Tuo metu akcijos organizatoriai sakė kalbas, o dalyviai mušė būgnus.

Tą pačią dieną indėnų judėjimo aktyvistai užtvėrė dar kelis Kanados vidaus kelius ir tiltus. Visą dieną buvo blokuojami geležinkelis ir automobilių kelias netoli Portidž la Prerio miesto.

Indėnų organizacijų aktyvistai reikalauja, kad vyriausybė atšauktų gruodžio mėnesį priimtą įstatymą. Šis teisės aktas pakeitė žemėnaudos taisykles rezervatuose. Indėnų nuomone, tai pažeidė jų teises. Be to, dokumentas susilpnino valstybinę upių ir ežerų ekologinės būklės kontrolę.

Ambasadoriaus tiltas jungia Kanados miestą Vinsorą su Detroitu (JAV). Per jį pervežama apie ketvirtadalį prekių, gabenamų iš vienos šalies į kitą.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.