aA
Skelbiama, kad trečiadienį Londono centre sudužus sraigtasparniui žuvęs pilotas - 50 metų kapitonas Pete’as Barnesas - buvo iš labiausiai patyrusių savo srities specialistų visoje Didžiojoje Britanijoje, informuoja „The Telegraph“.
Pete'as Barnesas
Pete'as Barnesas
© youtube.com

Piloto karjerą britas pradėjo maždaug prieš 25 metus, skrydžiuose jis praleido daugiau nei 10 tūkst. 500 valandų ir buvo gerbiamas kaip vienas iš geriausių ir labiausiai patyrusių šalies pilotų.

Baigęs mokslus, P. Barnesas dirbo slidinėjimo instruktoriumi – dirbo praktiškai visoje Europoje. Vėliau jį likimas nuvedė į reklamos sritį. Neilgai trukus, britą nugalėjo meilė aviacijai, lydėjusi jį visą gyvenimą. 1989 metais P. Barnesesas persikėlė į Jungtines Valstijas, Floridoje jis gavo komercinio sraigtasparnio piloto ir skrydžių instruktoriaus licenciją.

Dirbdamas Fort Loderdeilyje, kapitonas P. Barnesas Floridoje ir rytinėje JAV pakrantėje pilotavo įvairiausius sraigtasparnius.

1991 metais britas grįžo į Jungtinę Karalystę ir pradėjo dirbti bendrovėje „Glenair Helicopters“, jis padėdavo tikrinti elektros tiekimo tinklus Šiaurės Airijoje ir Škotijoje.

P. Barnesas savo įgūdžius ore pritaikė ir filmuojant – prasidėjo naujas jo karjeros etapas. Galiausiai vyras pradėjo savo verslą – įsteigė bendrovę „Helivision Ltd.“.

P. Barnesas dirbo kuriant tokias juostas kaip 2002 metų filmas apie Džeimsą Bondą „Pasveikink mirtį kitą dieną“ (Die Another Day), „Gelbstint eilinį Rajaną“ (Saving Private Ryan), „Kapų plėšikė Lara Kroft. Gyvybės lopšys“ (Tomb Raider II) bei filmuojant populiarią BBC laidą „Coast“.

Tragiškai žuvęs pilotas vasarą dirbo ir rengiant Londono vasaros olimpines žaidynes, jam taip pat yra tekę pilotuoti sraigtasparnį, iš kurio buvo filmuojamos Amerikos jachtų lenktynės ir F1 katerių varžybos.

1997-2011 metais P. Barnesas dirbo su „RotorMotion“, jam teko atlikti įvairiausias užduotis: pradedant informacijos apie eismo sąlygas ir kelionės teikimą „Metro FM“ radijo stočiai Niukastle prie Taino, baigiant darbu labdaringoje „Great North Air Ambulance“ greitosios pagalbos komandoje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.