aA
Vyras, laikomas vienu iš svarbiausių Rusijos mafijos vadeivų, trečiadienį buvo nušautas Maskvos centre, kai išeidinėjo po pietų viename restorane, pranešė Vidaus reikalų ministerija.
Aslanas Usojanas
© AFP/Scanpix

Aslanas Usojanas, pravarde "Senis Hasanas", buvo nušautas snaiperio iškart po to, kai išėjo iš restorano "Karetnyj dvor".

"Kai buvo pašautas, jis buvo nuvežtas į ligoninę ir ten mirė", - vienas VRM pareigūnas sakė naujienų agentūrai "RIA Novosti".

Kaip pranešama, per šį incidentą taip pat nukentėjo viena moteris, kuri buvo sužeista į koją.

A.Usojanas liko gyvas per vieną pasikėsinimą 2010 metų rugsėjį, kai jis buvo pašautas į pilvą Maskvos centre.

Jis buvo laikomas įtakingo Rusijos nusikalstamo pasaulio veikėjo Viačeslavo Ivankovo, pravarde "Japončikas", artimu sąjungininku. Pastarasis mirė po to, kai buvo sužeistas per pasikėsinimą 2009 metais.

Užsakomieji nužudymai Rusijos verslo ir organizuoto nusikalstamumo pasaulyje tapo daug retesni, lyginant su chaosu Maskvoje praeito amžiaus 10-ame dešimtmetyje, tačiau jų vis dar pasitaiko.

Aplinkiniai nespėjo susigaudyti

Per išpuolį sužalojimus patyrė dar ir moteris. Šaltinis teisėsaugos institucijose teigė, kad sužeistoji – atsitiktinė praeivė. Vis dėlto kitas šaltinis tvirtina, kad minėta moteris kartu su A. Usojanu išėjo iš restorano.

Kol kas neaišku – į Senį Hasaną šovė snaiperis ar buvo šaudyta iš netoli. Taip pat nepranešama, kaip tuo metu elgėsi jo asmens sargybiniai, su kuriais A. Usojanas niekada nesiskirdavo. Vienas šaltinis teigia, kad buvo šaudyta iš graižtvinio šautuvo su optiniu taikikliu.

Įvykio vietoje dirba operatyvinio tyrimo grupė, kuri aiškinasi visas įvykio aplinkybes.

Šalia pasikėsinimo vietos esančių kioskų prekeiviai ir parduotuvių darbuotojai tvirtina, kad viskas įvyko labai greitai, jie nespėjo nieko nei pastebėti, nei suprasti. Dėmesį jie atkreipė tik tada, kai į įvykio vietą pradėjo rinktis žiniasklaidos atstovai.

Yra duomenų, kad nuo devinto dešimtmečio pabaigos A. Usojanas kontroliavo nusikalstamas grupuotes ne tik Rusijoje, bet ir už jos ribų. Žiniasklaidos teigimu, pagrindinės Senio Hasano kriminalinės imperijos pajamos susijusios su neteisėtais azartiniais lošimais, narkotikų ir ginklų prekyba bei gamtos resursų gavyba.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.