aA
Vilniaus apylinkės prokuratūra nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl medicinos pažymų galimo suklastojimo Darbo partijos byloje.
Vitalija Vonžutaitė
Vitalija Vonžutaitė
© DELFI / Šarūnas Mažeika

"Buvo atlikti visi įmanomi procesiniai veiksmai ir šių metų sausio 9 dieną buvo priimtas nutarimas nutraukti ikiteisminį tyrimą, nenustačius, kad būtų padaryta nusikalstama veika ", - BNS sakė Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Rita Stundienė.

Prokuratūros nutarime konstatuota, kad negauta jokių objektyvių duomenų, kad gydytojai klastojo medicinines pažymas, kurias kaltinamoji Vitalija Vonžutaitė pateikė teismui.

Tyrimą atliko Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų nusikaltimų tyrimo valdybos Ypatingų nusikaltimų tyrimo ir veiklos organizavimo skyrius, tyrimui vadovavo Vilniaus apylinkės prokuratūra.

Pernai rugsėjo 19 dieną Generalinė prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl "AND Klinikos" direktorės Eglės Galgauskienės galimo piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo. Tuomet buvo nustatyta, kad Vilniaus apygardos teismui, nagrinėjančiam Darbo partijos vadinamosios juodosios buhalterijos bylą, buvo pateiktos įtarimų keliančios medicinos pažymos, pateisinančios kaltinamosios V.Vonžutaitės nedalyvavimą teismo posėdžiuose, taip vilkinant teismo procesą.

Įvertinti "AND Klinikos" medikų veiksmus prokurorų paprašė Vilniaus apygardos teismas. Mat paaiškėjo, kad pavasarį privačios klinikos gydytoja, dėl kurios išduotos pažymos kaltinamoji Darbo partijos byloje V.Vonžutaitė beveik du mėnesius galėjo nedalyvauti teismo posėdžiuose, net nematavo pacientei temperatūros, nors diagnozavo gripą.

Kaltinamoji medikų pažymomis nedalyvavimą teismo posėdžiuose grindė nuo šių metų kovo 15-osios iki gegužės 5-osios.

Balandį sukaks penkeri metai, kai Darbo partijos byla yra teisme. Tik pernai gruodį pavyko pradėti bylą nagrinėti iš esmės ir apklausti pirmuosius liudytojus. Šiuo metu teismas baigia skelbti bylos medžiagą, kitas bylos posėdis vyks sausio 22 dieną.

Bylos posėdžiai nuolat buvo atidedami dėl kaltinamųjų sveikatos, gynėjų nedalyvavimo, jų keitimosi ir kitų priežasčių.

Bylos duomenimis, 2004-2006 metais partijos dokumentuose nefiksuota apie 25 mln. litų pajamų ir apie 23 mln. išlaidų, susijusių su turtu, įsipareigojimais ar struktūros pasikeitimais.

Ieškinį šioje byloje yra pareiškusi Valstybinė mokesčių inspekcija, kuriai nebuvo sumokėti daugiau kaip 3 mln. 9 tūkst. litų privalomų mokesčių ir įmokų, bei Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos Vilniaus skyrius dėl valstybei padarytos žalos nesumokant privalomų valstybinio socialinio draudimo įmokų - daugiau kaip 855 tūkst. litų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.