aA
Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai šiemet teismui perdavė jau trečią dviejų Kauno policijos Patrulių rinktinės 6 būrio patrulių T. V. ir E. B. kyšininkavimo ir neteisėto disponavimo nešaunamuoju ginklu baudžiamąją bylą.
Teismui perduota dar viena kyšių ėmimu įtariamų Kauno policininkų byla
© DELFI / Ainis Gurevičius

Atliekant ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad T. V. ir E. B. 2012 m. spalio 23 d. Kauno rajone, Raudondvaryje, sustabdė M. T. vairuojamą automobilį ir, nepatikrinę vairuotojo girtumo, nustatė, kad M. T. automobilį vairavo neblaivus.

Už tai, kad nebūtų surašytas administracinis teisės pažeidimo protokolas, policininkai iš M. T. pareikalavo 1 tūkst. litų, kuriuos nurodė surasti ir tuoj pat atvežti.

M. T. netrukus į sutartą vietą atvežė ir padavė policininkams 300 eurų, o pastarieji juos pasidalino perpus ir iki tarnybos pabaigos pinigus laikė prie savęs tarnybiniame automobilyje, praneša Kauno apygardos prokuratūra.

Tą pačią dieną teisėsaugos pareigūnai sulaikė kyšį paėmusius patrulius, pas juos buvo rasti ir M. T. perduoti pinigai.

Be to, T. V. ir E. B. tarnybiniame automobilyje buvo rasta neteisėtai laikoma metalinė teleskopinė lazda.

Policininkams pateikti kaltinimai dėl kyšininkavimo ir neteisėto disponavimo nešaunamuoju ginklu. T. V. ir E. B. skirtos kardomosios priemonės ─ rašytiniai pasižadėjimai neišvykti ir dokumentų paėmimas.

Įstatymas numato, kad už šiuos nusikaltimus gresia maksimali laisvės atėmimo bausmė iki aštuonerių metų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.