aA
Į Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) sudėtį įtraukti partijos "Drąsos kelias" atstovė Irena Malinauskienė ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijai (LLRA) atstovaujantis Valdemaras Urbanas.
Valdemaras Urbanas
Valdemaras Urbanas
© Vilniaus savivaldybė

Antradienį už nutarimo "Dėl Vyriausiosios rinkimų komisijos sudarymo" pakeitimo projektą balsavo 89 Seimo nariai, niekas nebuvo prieš, 8 parlamentarai susilaikė.

Papildyti VRK sudėtį nutarta atsižvelgiant į tai, kad 2012 metų Seimo rinkimuose daugiamandatėje rinkimų apygardoje Seimo narių mandatų negavo Liberalų ir centro sąjunga, dabar atstovaujama VRK, taip pat į tai, kad daugiamandatėje rinkimų apygardoje Seimo narių mandatus gavo atstovų VRK neturėjusi partija "Drąsos kelias" ir LLRA.

Priimtu nutarimu iš VRK išbraukta Liberalų ir centro sąjungos atstovė Inga Milašiutė.

Vilniaus universiteto Pramonės ekonomikos fakultetą ir Vilniaus universiteto Teisės fakultetą baigusi I. Malinauskienė pernai rudenį su "Drąsos kelio" partija bandė patekti į Seimą.

V. Urbanas yra Seimo LLRA frakcijos referentas. Vilniaus universitete jis yra baigęs ekonomikos ir finansų bei tarptautinės verslo ekonomikos studijas.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.