aA
Ukmergės rajono apylinkės teismo darbuotojai sulaukė tyrimų rezultatų dėl teismo pastate rasto gyvsidabrio poveikio jų sveikatai.
Ukmergės teismo darbuotojai sulaukė tyrimų rezultatų, kaip jų sveikatą paveikė gyvsidabris
© vilkmerge.lt nuotr.

Laikinai teismo pirmininkės pareigas einanti teisėja Edita Zarembienė BNS antradienį sakė, kad rezultatai kiekvienam darbuotojai įteikti asmeniškai. Ji sakė nenorinti kalbėti apie savo pačios tyrimų rezultatus ir pažymėjo, kad sprendimą atskleisti, ką parodė tyrimai, gali priimti tik patys darbuotojai.

"Aš tiktai tiek galėčiau pasakyti - rezultatai yra įvairūs, buvo trys pozicijos, jie varijuoja kiekvienu atveju. Bet mes nesame specialistai ir mes negalime jų komentuoti", - teigė ji.

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Neuromokslų instituto neurotoksikologijos laboratorijoje buvo ištirta 26 dabartinių teismo darbuotojų ir vienos neseniai darbą teisme palikusios moters sveikata.

E.Zarembienės teigimu, teismo darbuotojai toliau konsultuotis su Vidaus reikalų ministerijos Medicinos centro gydytojais.

"Nacionalinė teismų administracija susitarė, kad mūsų visus darbuotojus po tris nustatytomis dienomis priims Vidaus reikalų ministerijos poliklinika. Kiekvienas atvyks su savo rezultatais, gydytojas susitiks su kiekvienu, išklausys kiekvieno, peržiūrės sveikatos dokumentus, tyrimus ir tada kažką rekomenduos. Kiekvieno žmogaus organizmas yra skirtingas ir tos toleravimo ribos yra skirtingos, todėl reikia žiūrėti kompleksiškai: pagal žmogaus savijautą, susirgimus, aš taip įsivaizduoju", - svarstė teismo laikinoji vadovė.

Jos teigimu, situacija Ukmergės teisme trečiadienį bus aptariama Seimo teisės ir teisėtvarkos komiteto posėdyje.

Šią savaitę taip pat turėtų rinktis Ukmergės rajono savivaldybės ekstremalių situacijų komisija, kuri svarstytų, ar dėl rasto gyvsidabrio sutrikdyto teismo darbo skelbti ekstremalią situaciją.

Pernai gruodį Ukmergės teismo pastate ugniagesiai gelbėtojai surinko apie du kilogramus gyvsidabrio. Jis aptiktas vykdant remonto darbus teismo pastate Kęstučio aikštėje.

Ukmergės rajono teismas laikinai dirba Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centre bei Ukmergės rajono policijos komisariate.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.