aA
Nerimaujama, kad Indijoje kova su prievartautojais gali paskatinti dar didesnius apribojimus moterims, o ne jų emancipaciją.
Indės su mobiliaisiais telefonais
© AP/Scanpix

Po pastaruoju metu įvykusių žiaurių išprievartavimų šiaurinėje Indijos dalyje daugelio kaimų vyresnieji uždraudė merginoms kalbėti mobiliaisiais telefonais, vilkėti dekadentiškas (anot vyresniųjų) sukneles ir šokti vestuvėse, skelbia „Guardian“.

„Vos ne visi kaimo gyventojai spaudė mus uždrausti mokinėms naudotis mobiliaisiais, argumentuodami tuo, kad jie pavojingi visuomenei ir kertasi su vietos kultūra“, – teigė vieno Biharo valstijos kaimo tarybos vyresnysis Sushma Singhas.

Harianos valstijos Kurukšetros universiteto darbuotoja Reicha Tanwar įsitikinusi, kad tokio pobūdžio pastangos kontroliuoti moterų elgesį rodo, jog nepajėgiama užtikrinti piliečių saugumo. Harianos valstijoje ypač daug seksualinių nusikaltimų, čia įvyksta daugybė išpuolių prieš moteris.

„Kai nuolat žudomos mergaitės įsčiose, nieko stebėtino, kad ir suaugusios moterys laikomos daiktais. Valstija nepajėgi apsaugoti moterų, tad suprantama – žmonės ieško sprendimų“, – sakė R. Tanwar.
Indijos kaimo vietovėse, kuriose gyvena apie 70 proc. šalies populiacijos, teisėsauga su spragomis.

Merginą išžaginę ir iš esmės ją nužudę šeši gaujos atstovai gimė skurdžiose, konservatyviose šeimose, kaimuose, kuriuose įstatymai neegzistuoja. Dešiniosios pakraipos organizacijos teigia, kad padėtis Indijos kaimo vietovėse gerokai skiriasi nuo miestų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.