aA
Kai kuriose Didžiosios Britanijos dalyse smarkiai prisnigo, kai meteorologai perspėjo, kad pirmadienį nemažą dalį Anglijos užklos iki 10 cm storio sniego sluoksnis.
Didžiąją Britaniją užklojo sniegas
© Reuters/Scanpix

Sniegas sutrikdė traukinių eismą: buvo atšaukti keli reisai tarp Londono ir Rytų Anglijos, rašo bbc.co.uk.

Didžiojoje šalies dalyje tebegalioja geltonos spalvos įspėjimo ženklai, reiškiantys, kad gyventojai turėtų atkreipti dėmesį į atšiaurų orą.

Antradienį meteorologai didžiojoje Jungtinės Karalystės dalyje prognozavo žvarbų, bet sausesnį orą. Krituliai buvo numatomi tik rytinėse pakrantėse.

Meteorologijos tarnyba taip pat įspėjo dėl šalčio, teigdama, kad egzistuoja 90 proc. tikimybė, jog žvarbus oras ir ledinės sąlygos Anglijoje išsilaikys iki penktadienio.

Trečiasis įspėjimo lygis – vienu lygiu žemesnis už nacionalinį pavojų – reiškia, kad toks oras gali sukelti grėsmę jautrių pacientų sveikatai ir sutrikdyti tarnybų darbą, taip pat nurodo valdžiai imtis reikiamų veiksmų.

Meteorologai paaiškino, kad šalčio banga susidarė dėl staigaus temperatūrų šuolio stratosferoje, o tai gali atnešti sniegą.

Orai

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.