aA
Nuo Kalvarijos užkardos pasieniečių sprukusio lenko vairuojamas automobilis nulėkė nuo kelio. Užsienietis į savo šalį vežė daugiau kaip 8 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių, praneša VSAT.
Nuo pasieniečių nesėkmingai sprukęs lenkas buvo apsirūpinęs suklastotais numeriais
© VSAT

Ant sulaikyto „Audi A6“ buvo pritvirtinti suklastoti lietuviški numeriai, o mašinoje pasieniečiai rado dar tris numerių komplektus, iš kurių du irgi buvo suklastoti.

Pirmadienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnai pasienio su Lenkija ruože vykdė nelegalios migracijos prevenciją bei kontrolę. Kalvarijos savivaldybės Senosios Radiškės kaimo ribose, prie pat sienos su Lenkija, pasieniečiai stabdė link šios šalies važiuojantį įtartiną automobilį „Audi A6“ lietuviškais numeriais.

Vairuotojas nepakluso VSAT pareigūnų, stovėjusių šalikelėje šalia tarnybinio visureigio, aiškiai išreikštam reikalavimui sustoti. „Audi A6“ padidino greitį ir nulėkė link Lenkijos. Pasieniečiai tarnybiniu visureigiu įjungtais švyturėliais ir garso signalais bėglį nusivijo.

Persekiojimas tetruko apie kilometrą. Slidžiame kelyje dėl didelio greičio „Audi A6“ vairuotojas nesuvaldė mašinos ir nulėkė nuo kelio.
Pasprukti jis nespėjo, nes prie automobilio prišokę pasieniečiai bėglį iškart sulaikė. Paaiškėjo, kad tai yra 36-erių Lenkijos pilietis. Jis į savo šalį gabeno 8460 pakelių cigarečių „Viceroy Red“ ir „Viceroy Blue“ su Rusijos akcizo ženklais. Rūkalų buvo prigrūsta į „Audi A6“ saloną ir bagažinę. Jų vertė skaičiuojant pagal Lietuvoje galiojančią muitinio vertinimo metodiką viršija 57 tūkst. litų.

VSAT pareigūnai išsiaiškino, kad ant „Audi A6“ pritvirtinti lietuviški numeriai yra suklastoti. Be to, automobilyje pasieniečiai rado dar tris numerių komplektus. Vieni jų buvo tikrieji lietuviški, išduoti būtent šiam automobiliui. Dar vieni lietuviški ir vieni lenkiški numeriai irgi buvo padirbti.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis VSAT Lazdijų rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už šį nusikaltimą gresia bauda arba laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Be to, dėl nepaklusimo uniformuoto VSAT pareigūno teisėtam reikalavimui sustabdyti transporto priemonę Kalvarijos užkardos pasieniečiai lenkui pradėjo administracinės bylos teiseną. Už šį pažeidimą gresia bauda nuo 3 iki 4 tūkst. litų.

VSAT pareigūnai sulaikytą Lenkijos pilietį uždarė į areštinę. „Audi A6“ ir cigaretės saugomi Kalvarijos užkardoje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.