aA
Kurtiems belgams dvyniams Marcui ir Eddy Verbessemams gydytojai jų vietos ligoninėje nesutiko atlikti eutanazijos. Ją atliko kitoje medicinos įstaigoje.
Marcas Verbessemas ir Eddy Verbessemas
Marcas Verbessemas ir Eddy Verbessemas
© telegraph.co.uk

Du vyrai (45 m.) iš Piutės kaimo gimė kurti. Sužinoję, kad greitai apaks, abu paprašė eutanazijos, kuri Belgijoje įteisinta.

Tačiau vietos ligoninės medikai atsisakė suleisti mirtiną injekciją, nes netikėjo, kad dvyniai kenčia nepakeliamus skausmus. Ši sąlyga yra būtina, pageidaujant eutanazijos Belgijoje.

„Yra įstatymas (dėl eutanazijos), tačiau jis akivaizdžiai interpretuotinas įvairiai. Jei eutanazija būtų leistina akliesiems ir kurtiesiems, mes nutoltume nuo (įstatymo) esmės. Nemanau, kad tai įstatyme įvardijama kaip nepakeliami skausmai“, – pareiškė vietos ligoninės gydytojas.

Galiausiai dvynių prašymą patenkino Briuselio universitetinės ligoninės Jette medikai – jie sutiko, kad broliams nepakeliamas faktas, jog nebematys vienas kito.

Dvyniai gyveno kartu, abu dirbo batsiuvio padėjėjais.

Gydytojai atliko eutanaziją pernai gruodžio 14 d. Kadangi eutanazija buvo atlikta ne vietos ligoninėje, vyrams teko sumokėti po 180 eurų (621 Lt) už kūnų pargabenimą į gimtą kaimą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.