aA
Vienas Vatikano pareigūnas pareiškė esantis "iš tikrųjų nustebintas" Italijos banko sprendimo įšaldyti atsiskaitymus kredito kortelėmis mažyčiame mieste valstybėje, ir tvirtino, kad Šventasis Sostas ėmėsi tinkamų priemonių kovoje su pinigų plovimu.
Vatikanas nustebintas, kad įšaldyti atsiskaitymai kortelėmis
© Shutterstock nuotr.

Vatikane nuo sausio 1-osios įmanoma atsiskaityti tik grynaisiais pinigais, kai Italijos centrinis bankas įtikino banką "Deutsche Bank Italia" nebeteikti Šventajam Sostui elektroninių mokėjimų paslaugų. Dėl šios priežasties Vatikano muziejaus lankytojai ir besinaudojantys Vatikano pašto paslaugomis buvo priversti mokėti tik grynaisiais pinigais.

"Bankitalia" pareiškė, kad jam neliko kitos išeities, nes Vatikanas nesukūrė bankų reguliavimo bazės arba Europos Sąjungos (ES) pripažįstamos alternatyvos kovai su pinigų plovimu.

Vatikano finansų priežiūros agentūros direktorius Rene Bruelhartas savo pranešime, kuris buvo paskelbtas sekmadienį, nurodė, kad Vatikanas pernai sėkmingai atlaikė esminį Europos reikalavimu atliktą finansinio skaidrumo bandymą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.