aA
Valstybės kaltintojas kunigo Ričardo Mikutavičiaus nužudymo ir jo meno kolekcijos pagrobimo byloje pasiūlė iki gyvos galvos įkalinti du kaltinamuosius kunigo nužudymu.
Generalinės prokuratūros prokuroras Rolandas Tilindis kunigo nužudymo bylą nagrinėjančiamVilniaus apygardos teismui pirmadienį iki gyvos galvos pasiūlė įkalinti nusikaltimo organizatorių - 45 metų Vladą Belecką ir vieną tiesioginių jo vykdytojų - 25 metų Ivaną Kvaskovą.

Prieš keletą mėnesių vykusiuose teisminiuose ginčuose prokuroras įkalinti iki gyvos galvos siūlė tik V. Belecką. Tačiau atnaujinus teisminį tardymą ir I. Kvaskovui pareiškus, kad keičia parodymus, jo prisipažinimą ir gailėjimąsi dėl nusikaltimo prokuratūra dabar vertina kaip netekusius prasmės.

Prokuroras taip pat pasiūlė griežtesnę bausmę dar vienam parodymus pakeitusiam teisiamajam - Artūrui Daškovskiui. Anksčiau prokuroras teismui siūlė skirti A. Daškovskiui 17 metų laisvės atėmimo, dabar siūlo atimti laisvę 20 metų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.