aA
Vilniaus miesto meru antrą kartą išrinktas Rolandas Paksas. Sekmadienį pirmajame naujosios tarybos posėdyje opozicija atsisakė dalyvauti balsavime, ir R.Paksas išrinktas 30-čia daugumos bloko balsų. R.Pakso kandidatūrą parėmė Vilniaus miesto taryboje daugumą turinti liberalų, konservatorių bei Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) koalicija, kuri turi 30 mandatų iš 51.
Liberalai Vilniaus mieste laimėjo daugiausiai mandatų - 18, 7 mandatus laimėjo konservatoriai, o LLRA - 5.

21 mandatą Vilniaus miesto taryboje turi į bloką susivieniję Naujosios sąjungos, socialdemokratų, centristų bei LDDP atstovai.

Pasak Lietuvos dienraščių, posėdžio pradžioje opozicija pareiškė, kad jis yra neteisėtas, ir siūlė merą rinkti ketvirtadienį.

Liberalų sąjungos (LS) atstovas spaudai Jonas Čekuolis sakė BNS, kad opozicijos atstovai dalyvavo diskusijose, balsų skaičiavimo komisijos veikloje, tik atsisakė balsuoti.

Į mero postą buvo pasiūlyta viena kandidatūra - LS pirmininkas, ekspremjeras R.Paksas, Vilniaus savivaldybei jau vadovavęs 1997-1999 metais. Tuomet R.Paksas buvo konservatorius.

Pirmuoju mero pavaduotoju išrinktas liberalas Vilniaus Gedimino technikos universiteto docentas Algirdas Kudzys, kitą vicemero postą užėmė į LS iš konservatorių perėjęs Juozas Imbrasas. Jis iki pastarojo meto buvo sostinės meras.

Miesto valdyboje po dvi vietas atiteko konservatoriams ir LLRA, trims komitetams vadovaus liberalai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.