Tešlai:
4 valgomieji šaukštai pašildyto "Amaretto"
200g minkšto sviesto
1 maišelis vanilinio pudingo
6 kiaušiniai
100g šviesių razinų be kauliukų
100g cukraus pudros
750g liesos varškės
80g cukraus
80g manų kruopų
Įdarui:
1 skardinė konservuotų mandarinų (250 ml) 150g raudonųjų serbentų 1 maišelis šviesios želė
1. Pašildytą "Amaretto" užpilkite ant razinų. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Gerai išmaišykite sviestą su cukrumi, tryniais ir varške, kol gausite masė pasidarys kremo konsistencijos.
2. Gerai išplakite kiaušinių baltymus su cukraus pudra. Atsargiai įmaišykite juos į varškės masę, sudėdami kartu manų kruopas, pudingo miltelius ir razinas.
3. Gautą masę iškrėskite į riebalais išteptą išardomą torto formą ir kepkite 75 min. 160-175 C laipsnių temperatūroje.
4. Nupilkite skystį nuo konservuotų mandarinų į atskirą indą ir suruoškite su juo želė.
5. Ant iškepto ir atšaldyto pyrago išdėliokite mandarinus bei raudonuosius serbentus ir užpilkite želė. Atšaldykite, kad želė sustengtų.
Skanaus!