aA
Korporacija “Sun Microsystems” pagaliau rugsėjo 11 dieną planuoja išleisti tiek ilgai užsitęsusį “UltraSPARC III” procesorių, tačiau ilgai trukęs delsimas gali būti visiškai nepalankus šviesiam sparčiųjų tarnybinių stočių gamintojos vardui.
Praėjo beveik 4 metai nuo to laiko, kada buvo išleistas “UltraSPARC II”, o sekantį mėnesį “Sun” pristatys jo įpėdinį, 64 bitų, RISC pagrindu 750 MHz taktiniu dažniu dirbantį procesorių. “Cheetah” pavadintas procesorius, turėjęs būti išleistas dar praėjusiais metais, pasirodys tik dabar, tačiau jis turėtų padidinti tiek darbo, tiek tarnybinių stočių našumą, kuris per pastaruosius metus buvo atsilikęs dėl stambiausių konkurentų “Hewlett-Packard” ir IBM sėkmingesnės veiklos.

“Sun” tikriausiai panaudos “UltraSPARC III” procesorius savo “Solaris” darbo stotyse bei integruos juos į tarnybinių stočių seriją, pavadintą “Serengeti”. Jos pasirodys tik sekančiais metais.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.