aA
Neetatinį Krašto apsaugos savanoriškų pajėgų savanorį, pareigūnai sulaikė kovo 22 dieną, kai prieš tai Marijampolės rajone policijai įkliuvo automobilyje sprogmenų vežę trys kauniečiai.

Vienas sulaikytųjų Kazlų Rūdoje - 26 metų Modestas Rudis - kurį laiką gyveno J. Maskvyčio sodyboje Kauno rajone.

Ieškodami daugiau sprogmenų, pareigūnai atliko kratą savanorio sodyboje Zapyškio apylinkėje Šulių kaime.

J. Maskvyčio sodyboje buvo rastos 7 granatos, automatas AK su optiniu taikikliu, medžioklinis šautuvas IŽ, mažo kalibro šautuvas TOZ, pistoletas "Luger", 1 260 vienetų šovinių, 900 gramų svorio briketas, kaip įtariama, jūros mišinio, 45 vienetai detonuojančių kapsulių, 30 vienetų elektrodetonatorių, 2 vienetai padegamosios virvutės.

Dėl šio įvykio Marijampolės policija iškėlė baudžiamąją bylą, kuri vėliau buvo perduota Kauno rajono apylinkės prokuratūrai. Prokuratūra yra pareiškusi J. Maskvyčiui kaltinimus dėl neteisėto šaunamojo ginklo, šaudmenų ir sprogmenų laikymo.

J. Maskvytis išgarsėjo per 1993 metų pakaunės savanorių maištą. J. Maskvytis, tuomet dar etatinis savanoris, be vadovybės leidimo buvo išsivedęs į pakaunės miškus didelį būrį ginkluotų savanorių.

Stovyklą miškuose įsikūrę savanoriai taip reiškė nepasitenkinimą į valdžią per 1992 metų rinkimus atėjusiais ekskomunistine LDDP ir neva stiprėjančia kriminaline "mafija".

Po ilgų derybų savanoriai grįžo į dislokacijos vietas. Nepaisant kelių teisėsaugos ir Seimo narių bandymų, maišto mechanizmas iki galo nebuvo atskleistas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.