aA
Seimo pirmininko Vytauto Landsbergio šeimą užgriuvo grasintojų telefonu skambučiai.
Praėjusį trečiadienį apie 18 valandą į V.Landsbergio sekretoriatą paskambino vyriškis ir pagrasino nušausiąs jo žmoną Gražiną Ručytę-Landsbergienę.

Tokio skambučio sulaukta praėjus dviem dienoms po to, kai 38 metų Pasvalio gyventojas Virginijus Simonaitis telefonu grasino susidoroti su Seimo pirmininku.

Yra žinių, kad dar vienas grasinimas telefonu yra buvęs ir prieš šio pasvaliečio skambutį.

Penktadienį šį įvykį, kaip ir ankstesnįjį grasinimą, ėmė tirti Vilniaus miesto apylinkės prokuratūra. Nustatyta, kad buvo skambinta iš sostinėje, Liejyklos gatvėje, gyvenančio 63 metų Augustino Mačeinos buto. Tačiau A.Mačeina neigia skambinęs, jis tvirtino tuo metu visai nebuvęs namuose, o alaus kioske gėręs alų.

A.Mačeina tikino, kad jo namuose lankosi nemažai bohemiškos aplinkos žmonių ir kas nors iš jų galėjo nevykusiai pajuokauti. Buvęs pianistas A.Mačeina dirba Muzikos akademijoje fortepijonų derintoju ir pažįsta Landsbergių šeimą, yra lankęsis jų namuose.

A.Mačeina pareigūnams tvirtino, kad kas nors galėjo prisijungti prie jo telefono numerio.

Vilniaus miesto apylinkės prokuratūra kol kas nenusprendė, ar pasvalietį V.Simonaitį už grasinimą susidoroti su Seimo pirmininku traukti baudžiamojon atsakomybėn, ar taikyti administracinę atsakomybę. V.Landsbergis nereikalavo kelti baudžiamosios bylos jam grasinusiam vyriškiui.

"Lietuvos rytas"