aA
Sijoną kilnojantys vėjo gūsiai pritiko Marilyn Monroe, bet karalienės Didžiosios Britanijos karalienės Elžbietos II padėjėjai pasirūpina, kad tokių incidentų nebūtų ir į jos drabužius įsiuva svarelius, pirmadienį atskleidė viena Jos Didenybės padėjėja.
Didžiosios Britanijos karalienė Elžbieta II
Didžiosios Britanijos karalienė Elžbieta II
© AFP/Scanpix

"Karalienė dalyvauja įvairiausiuose renginiuose, kurių daugelis vyksta atvirame ore, kur staigus vėjo pūstelėjimas gali pastatyti ją į nepatogią padėtį", - naujoje knygoje rašo Angela Kelly, karalienės asmeninė padėjėja, patarėja ir prižiūrėtoja.

„Jeigu galvojame, kad taip gali nutikti, labai retai naudojame svarelius, nepastebimai įsiūtus į dieninių suknelių siūles“, - išduoda ji.

Jos knyga praskleidžia uždangą dėl to, kaip kuriamas 86 metų monarchės garsusis nepriekaištingas stilius, dėl kurio britiškasis „Vogue“ 2007 metais ją išrinko viena žavingiausių pasaulio moterų.

Knygoje pasakojama, kaip dvejus metus buvo rengiamasi šiemet birželį įvykusioms karalienės valdymo Deimantinio jubiliejaus iškilmėms, kaip baltą monarchės drabužį, kurį ji vilkėjo per laivų paradą Temzės upėje, įkvėpė Elzbieta I ir kaip buvo parinkta spalva, išsiskyrusi raudonai išpuoštos karališkosios baržos fone.

A.Kelly taip pat aprašo, kaip rūmų siuvėjų nežinia kodėl buvo paprašyta pasiūti dvi identiškas kokteilines persikų spalvos, krištolu ir nėriniais puoštas sukneles, kurių vieną karalienė vilkėjo per Londono olimpiados atidarymą liepos mėnesį.

Vėliau paaiškėjo, kad antrąją suknelę vilkėjo kaskadininkas, kuris drauge su Džeimsu Bondu iššoko iš lėktuvo garsiajame olimpiados atidarymo filmuke.

Knygoje „Rengti karalienę: jubiliejinis garderobas“ (Dressing the Queen: The Jubilee Wardrobe), kurioje skelbiamos puikios nuotraukos ir modelių eskizai, taip pat rašoma, kad karalienė savo drabužiais naudojasi kokiems nors diplomatiniams signalams perteikti.

Tarp tokių atvejų yra žalios spalvos drabužiai, vilkėti per jos istorinį vizitą Airijoje 2011 metų gegužę, ir 2010-aisiais Kanadoje vilkėti apdarai, papuošti indėnų mikmakų moterų pagamintais karoliukais.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.