aA
"O Dieve, kiek čia daug žmonių! Neįtikėtina, neįtikėtina", - tai buvo pirmieji garsiojo "Formulės-1" lenktynininko iš Suomijos Mikos Hakkineno žodžiai, pasakyti "Lietuvos ryto" korespondentei, tik užlipus ant pėsčiųjų tilto per Nemuną.
Keletą minučių užtrukęs mikroautobuse, kur persirengė sidabro spalvos lenktynių kombinezonu su "West" ir "McLaren-Mercedes" užrašais, dukart pasaulio "Formulės-1" čempionas buvo sutiktas kurtinančiais sveikinimo šūksniais: "Mika! Mika!"

Nevengė dalyti autografų

175 cm ūgio, 70 kg svorio šviesiaplaukis suomis buvo su įspūdingais rožinės spalvos akiniais, neslepiančiais jo akių.

Tik kvailiai ieško jo panašumo į Džeimsą Bondą ar Sylvesterį Stallone.

M.Hakkinenas atrodo kaip bet kuris jaunas suomis iš nedidelio Suomijos miestelio.

Nekreipdamas dėmesio į savo komandos ir apsaugininkų pastangas jį vesti tiesiu keliu ant tilto, kur jo jau laukė lakūnas Jurgis Kairys, garsusis lenktynininkas pasuka prie jo autografo reikalaujančių gerbėjų.

Nustebino klausimas suomiškai

Tik "Lietuvos ryto" suomiškai pasveikintas M.Hakkinenas, kiek sutrikęs nuo apsaugos vos nulaikomų gerbėjų antplūdžio, vėl pasuka ant tilto ir nusišypsojęs paklausė: "Ar jūs čia, Lietuvoje, kalbate suomiškai?" - "Taip, mokiausi visą savaitę", - teko girtis.

"Ar lietuviai jums neprimena japonų sirgalių, kuriems esate dievaitis?" - "Na, taip. Net negalėjau to įsivaizduoti", - atsakė M.Hakkinenas.

Jo žodžius užtvenkė šimtatūkstantinės minios, jau išvydusios M.Hakkineną ant tilto į Nemuno salą, pasveikinimo triukšmas. Ant abiejų Nemuno krantų, kiek užmato akys, legendinio J.Kairio skrydžio ir legendinio "Formulės-1" piloto laukė visas Kaunas.

"Lietuvos rytas"