aA
Patvirtinęs iš esmės atnaujintą partijos programą, Tėvynės sąjungos (Lietuvos konservatorių) suvažiavimas paliko nepakeistus aukščiausius partijos vadovus.
Vilniuje Nacionaliniame dramos teatre vykęs konservatorių suvažiavimas partijos pirmininko V. Landsbergio siūlymu jo pavaduotojais patvirtino Rasą Juknevičienę, Andrių Kubilių bei Antaną Stasiškį. Pastarieji šias pareigas užėmė ir iki suvažiavimo.

Iki suvažiavimo Konservatorių partijos pirmininkas turėjo keturis pavaduotojus. Ketvirtojo pavaduotojo postą užimantis Sigitas Kaktys savo veiklą šiame poste buvo sustabdęs. Kadangi V. Landsbergis niekam nepasiūlė užimti ketvirtojo pavaduotojo posto, jis nebuvo išrinktas.

Partijos iždininkas ir partijos vykdomasis sekretorius taip pat išliko tie patys. Iždininku buvo perrinktas verslininkas Ramūnas Garbaravičius, o vykdomuoju sekretoriumi – Seimo kancleris Jurgis Razma.

Suvažiavimo delegatai šeštadienį slaptu balsavimu taip pat rinko 15 narių partijos tarybą ir priežiūros komitetą.

Pirmą kartą partijos taryba buvo renkama pagal naująjį partijos statutą, kuris leidžia partijos nariams, surinkusiems ne mažiau kaip 50 suvažiavimo delegatų parašų, siūlyti savo kandidatūrą.

Į partijos tarybą kandidatavo 29 konservatoriai. Dauguma jų, savo kandidatūras buvo iškėlę patys. Kitas kandidatūras pasiūlė partijos skyriai.

Tarybos ir priežiūros komiteto rinkimų rezultatai turėjo paaiškėti šeštadienį vėlai vakare.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.