aA
Du grąžintieji sukėlė incidentus - iš Berlyno parskraidinta rusė Lietuvos pasieniečiams pateikė suklastotą lietuvišką pasą, o iš Londono grąžintas kaunietis pasipriešino pasienio policijos pareigūnams.

Reisu iš Berlyno parskraidinta moteris pasieniečiams pateikė Lietuvos pilietės R.Č., gimusios 1971 metais, vardu išduotą pasą. Dokumentus tikrinę pasieniečiai atkreipė dėmesį, kad moteris nesupranta lietuviškai, todėl nuspręsta ją sulaikyti. Nustatyta, kad pateiktasis dokumentas suklastotas.

Per apklausą sulaikytoji prisipažino esanti Rusijos pilietė, Sankt Peterburgo gyventoja, 30-metė J. R. Ji prisipažino, kad dokumentą iš nepažįstamo asmens įsigijo užsienyje.

Reisu iš Londono į Vilnių britų migracijos tarnybos ir policijos pareigūnai grąžino eilinę Lietuvos piliečių grupę - 8 asmenis.

Vienas jų, 35 metų kaunietis A. P., atvesdintas į tarnybines pasieniečių patalpas, sukėlė konfliktą.

Būdamas neblaivus, vyras mėgino suplėšyti grąžintojo asmens apklausos anketą, necenzūriniais žodžiais įžeidinėjo pasienio policijos pareigūnus, atsisakė vykdyti jų reikalavimus.

Kaunietis perduotas Vilniaus oro uosto Transporto policijos skyriaus pareigūnams.

Trijų Lietuvos piliečių - kauniečių ir alytiškės - Didžiosios Britanijos pareigūnai neįleido į šalį. Lietuviai pasieniečiams teigė nežiną, kodėl buvo neįleisti į Didžiąją Britaniją.

Nežiną, kodėl Airijos pasieniečiai atsisakė juos įsileisti, teigė du klaipėdiečiai, grąžinti reisu iš Dublino per Helsinkį.

Šiaulietis ir panevėžietė teigė, kad britų policijos pareigūnai juos sustabdė gatvėje ir išsiuntė iš šalies, nes per patikrinimą jie neturėjo pasų.

Du grąžinti kauniečiai pasienio policijos pareigūnams paaiškino, kad užsienio šalyje dirbo, tačiau konkrečių vietų nenurodė.

Reisu iš Prahos per Varšuvą buvo grąžintas pasvalietis. Pasieniečiams jis teigė, kad, būdamas užsienyje, pametė savo pasą ir todėl buvo išsiųstas iš šalies. Patikrinus duomenų bazę, paaiškėjo, kad vyriškio, kaip vengiančio mokėti alimentus, ieškojo Pasvalio rajono policijos komisariatas.

Šiemet Vakarų Europos ir Skandinavijos šalys į Lietuvą grąžino 628 asmenis. Iš Didžiosios Britanijos parskraidinta daugiau nei pusė visų grąžintųjų - 326.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.